Siber Güvenlik

Küçük şirketlerin neredeyse yarısı 2019’da veri sızıntısı yaşadı

Medyada büyük şirketlerin yaşadığı veri sızıntıları manşetlerde yerini alsa da, küçük işletmelerin bilgi güvenliği konusunda yaşadığı problemler hiç de küçümsenecek seviyede değil.

Bilgi güvenliği için yeterli kaynak ayıramamaları nedeniyle siber saldırganların öncelikli hedefleri arasında yer alan küçük şirketlerin üçte birinin veri sızıntısı tehlikesiyle karşı karşıya olduğu ortaya çıktı.

İlgili haber: İngiltere’de KOBİ’ler için siber güvenlik desteği

Dünyaca ünlü anti-virüs firması Kaspersky tarafından yapılan araştırmaya göre, META (Orta Doğu, Türkiye ve Afrika) bölgesindeki küçük şirketlerin yaklaşık %46’sı 2019 yılında veri sızıntılarıyla karşılaştı. Yapılan araştırma, veri sızıntıları küçük şirketlere büyük zarar verse de bunlara karşı alınan önlemlerin genellikle yetersiz olduğunu ortaya koydu.

Yapılan araştırma, küçük şirketlerin veri sızıntıları yaşadığını ve bundan etkilenen şirket sayısının başka hiçbir sektörde olmadığı kadar hızlı bir şekilde arttığını gösterdi. META bölgesinde, veri sızıntısıyla karşı karşıya kalma oranı KOBİ’ler (%64) ve kurumsal şirketlerde (%67) daha yüksek olsa da daha küçük şirketlerdeki oran bir yıl içinde 12 puan artmış (2018’de %33) durumda. Her tür şirket veri sızıntılarıyla mücadele etmek zorunda fakat en küçük ölçekli şirketler için tehlike her yıl daha da büyüyor.

Bu durumdan kaçınmak için küçük şirketlerin veri sızıntılarına karşı hazırlıklı olması gerekiyor. Ancak, bazı şirketler koruma için tüketici ürünlerini kullanıyor (%27). Bu ürünler belirli bir düzeyde koruma sağlasa da ev kullanıcılarına yönelik olduklarından iş güvenliği için gerekli olan özelliklere sahip değiller. Örneğin yalnızca kurumsal ürünlerde sunucular veya merkezi yönetim için koruma özellikleri bulunuyor.

Siber Bülten abone listesine kaydolmak için formu doldurunuz

Hiçbir haberi kaçırmayın!

E-Bültenimiz ile gelişmelerden haberdar olun!

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu