Sektörel

Microsoft’tan önemli adım: Kaynak kodlarını Avrupa’ya açtı

Kaynak kodlarının gizliliği nedeniyle eleştirilerin odağında bulunan Microsoft, hükümet yetkililerinin kullandıkları Microsoft ürünlerine ait kaynak kodları incelemeleri için Brüksel’de bir ofis açtı.

Microsoft ürünlerinde daha sonra istismar etmek için bilerek güvenlik açığı konulduğu iddiaları gündemi sarsmıştı. Almanya hükümeti devlet kurumlarında Microsoft ürünlerini kullanmaktan vazgeçmiş, benzer bir uygulama Çin’de de başlatılmak istenmiş fakat sonuç vermemişti.

İLGİLİ HABER >>> DÜNYA ŞOKTA:30 ÜLKEDE SABİT SÜRÜCÜLERE CASUSU YAZILIM YERLEŞTİRİLMİŞ!

Brüksel’de açılan ’Şeffaflık ofisi’ ile Avrupa hükümetleri Microsoft’un kurumsal hizmet veren ürünlerinin kaynak kodlarını inceleyip ‘arka kapı’ olup olmadığını görebilecek. Ofiste ayrıca önemli güvenlik tedbirleri, yeni ortaya çıkan tehditlerin analizleri ve güvenlik açıklıkları hakkında hükümetlere bilgi verilecek. İlerleyen zamanda ofisten Avrupa’nın dışında Ortadoğu ve Afrika’daki Microsoft müşterisi ülkeler de yaralanacak.

Microsoft özellikle hükümetler nezdinde güven artırıcı önlemlerine geçen sene haziran ayında başlamıştı. ABD’nin Redmon şehrinde benzer bir ofis açan şirket yetkilileri bu tür programlara devam edeceklerini açıkladı.

It is the second of its kind. Last June, the company opened a center in Redmond, Washington. The centers are part of Microsoft’s Government Security Program (GSP), launched in 2003 to help create trust with governments that want to use Microsoft products.

Microsoft’un 2003 yılında başlattığı Hükümet Güvenlik Programı’na üye olan ülkeler ve uluslararası organizasyonlara şirketin ürettiği 10 temel ürünün kodlarını inceleme hakkı verilmişti. Bu ürünler arasında Sharepoint, Lync ve Windows’un çeşitli versiyonları bulunuyor. Programa bugüne kadar 23 ülkeden 42 kurum katıldı.

Brüksel ofisine gelen yetkililer, ürünler üzerinde analiz yapmak için istediği yazılımı kullanabilecek.

HAFTALIK SİBER BÜLTEN RAPORUNA ABONE OLMAK İÇİN FORMU DOLDURUNUZ!

Hiçbir haberi kaçırmayın!

E-Bültenimiz ile gelişmelerden haberdar olun!

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu