Siber Saldırılar

Kuzey Koreli hackerlar, 2021’de 400 milyon dolarlık kripto para çalmış

Kuzey Koreli hackerlar, 2021'de 400 milyon dolarlık kripto para çalmışKuzey Koreli siber tehdit aktörlerinin, 2021’de düzenledikleri saldırılarda 400 milyon dolar değerinde kripto parayı ele geçirdikleri ortaya çıktı.

Blockchain analiz firması Chainalysis, Kuzey Koreli hackerların geçen yıl kripto paraların alınıp satıldığı platformlara en az 7 siber saldırı düzenledini öne sürdü. Firmaya göre saldırıları gerçekleştiren bilgisayar korsanları, yaklaşık 400 milyon dolar değerinde kripto para çaldı.

Chainalysis’ın raporunda, siber saldırılarda öncelikle yatırım firmalarının hedef alındığı belirtildi.

Raporda, “2020’de, kripto paralara yönelik Kuzey Kore kökenli siber saldırıların sayısı dörttü. Bu sayı geçen yıl yedi oldu. 2021’de, çalınan kripto paraların değeri yüzde 40 fazlaydı.” ifadelerine yer verildi.

Kuzey Kore’nin siber saldırı başarısı nereden geliyor?

Chainalysis, geçen yılki siber saldırıların çoğunun muhtemelen Lazarus Grubu tarafından düzenlendiğini düşünüyor.

Grubun Kuzey Kore İstihbarat Servisi’nin kontrolünde olduğuna inanılıyor. ABD, Lazarus Grubu’na yaptırım uyguluyor.

BM, SİBER SALDIRILAR KONUSUNDA KUZEY KORE’Yİ UYARMIŞTI

Birleşmiş Milletler de daha önce Kuzey Kore’yi, uluslararası yaptırımlardan kaçınarak nükleer ve balistik füze programlarını finanse etmek için siber saldırılar düzenlemekle suçlamıştı.

Kuzey Koreli bilgisayar korsanları 2016 yılında Bangladeş Merkez Bankası’ndan yaklaşık 81 milyon dolar çalmış, 1 milyar dolar çalmanın da eşiğine gelmişlerdi.

2014’te film yapım şirketi Sony Pictures’a düzenlenen siber saldırılarla, 2017’de 150’den fazla ülkeyi etkileyip hastaneleri, şirketleri ve bankaları milyarlarca dolar zarara uğratan WannaCry siber saldırısından da Kuzey Kore sorumlu tutulmuştu.

Pyongyang yönetimi ise siber saldırılarla ilgili suçlamaları reddediyor.

Kaynak: BBC Türkçe

Hiçbir haberi kaçırmayın!

E-Bültenimiz ile gelişmelerden haberdar olun!

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu