KüreselSektörel

Mac OSX ve Linux dosyasız zararlılara karşı artık daha güvenli

Küresel siber güvenlik çözümleri geliştiren ve dijital sertifikalarda dünya lideri olan Comodo’dan yeni bir açılım geldi. Comodo, baştan yasaklı (default-deny) uç nokta güvenliğini Microsoft Windows’un yanı sıra Mac OSX ve Linux platformlarına ulaştıran, Comodo Gelişmiş Uç Nokta Koruması (AEP) ürününü kullanıma hazır hale getirdi. Ürün; geliştirilmiş Güvenli Oto-Sınırlama™ (Secure Auto-Containment), gittikçe artan dosyasız zararlı yazılım saldırılarına karşı koruma ve uzaktan yönetici erişimi ile uzaktan kontrol gibi birçok yeni özellik içeriyor.

Şirketlerin saygınlığına zarar veren ve yüksek maliyetli veri güvenliği zaafiyetlerinin sürekli olarak yaşanması; hem geleneksel çözümlerin hem de makine öğrenimi gibi teknikleri kullanan sözde gelecek nesil uç nokta çözümlerinin yeni, bilinmeyen zararlı yazılım ve sıfırıncı gün tehditlerini durdurmada yetersiz kaldığını gösterdi.

Comodo’ya göre bunun ana sebebi, siber güvenlik yazılım endüstrisinin, bilinmeyen uygulamaların ve dosyaların sistem kaynaklarına kontrolsüz erişimle çalışmalarına izin veren modası geçmiş baştan izin ver (defult allow) yaklaşımına inatla takılıp kalması. Comodo Gelişmiş Uç Nokta Güvenlik çözümü bu durumu, endüstri lideri baştan yasaklı (default deny) yaklışımı ile 180 derece tersine çeviriyor. Bu yaklaşım yalnızca bilinen, iyi uygulamaların baştan izin ver (default-allow) kullanım kolaylığı ile çalışmasına izin veriyor. Bilinmeyen tüm uygulamalar ise yalnızca sistem erişimini izole eden Güvenli Auto Containment ortamında çalışabiliyor ve bu da, yeni ve bilinmeyen zararlı yazılımların dahi sisteme bulaşmasını tamamen engelliyor. Bu süreç kullanıcıları etkilemeden üretkenliklerini en üst düzeyde, uç noktalarını ise güvenli tutuyor.

Comodo’nun CEO’su ve kurucusu Melih Abdulhayoğlu, “Sıfırıncı gün tehditlerini ve bilinmeyen tehditleri durdurmanın tek etkili yolu, endüstrimizin baştan yasaklı güvenlik durumuna, yani Comodo’nun Gelişmiş Uç Nokta Güvenliği gibi bilinmeyen dosyaların bilgisayar kaynaklarına kontrolsüz erişim sağlamasını engelleyen bir oto-sınırlama (auto-containment) platformuna geçmesidir” değerlendirmesini yaptı.

Siber Bülten abone listesine kaydolmak için formu doldurunuz

[wysija_form id=”2″]

Hiçbir haberi kaçırmayın!

E-Bültenimiz ile gelişmelerden haberdar olun!

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu