Kritik Altyapı GüvenliğiSiber Güvenlik

ABD Enerji Bakanlığı da hackerlardan kaçamadı

ABD Enerji Bakanlığı, 4 yıl içinde binden fazla siber saldırıya uğradığını açığa çıkaran rapordan sonra ABD’de siber saldırılara uğrayan kamu kurumları arasında son kurban olarak kayıtlara geçti.

Enerji Bakanlığı sözcüsü Andrew Gumbiner, verdiği demeçte 2013 yılında eski ve o zamanki bakanlık çalışanlarına ait kişi tanımlama bilgilerini kaybetmelerine yol açan iki önemli güvenlik ihlaliyle karşılaştıklarını söyledi. Gumbiner, zararlı eylemlerin muhtemel nitelikleri ile ilgili bir yorum yapmamakla birlikte devam eden bir soruşturmanın olduğunu doğruladı: “Enerji Bakanlığı zararlı siber güvenlik faaliyetlerinin tüm vakalarında erişim ihlali olup olmadığına dair araştırma yapar.”

İLGİLİ HABER >> SİBER KORSANLAR DOĞALGAZ ENDÜSTRİSİNİ TEHDİT EDİYOR

Devletin, enerji için temel bilimsel araştırma desteğinde başı çeken ve var olan 17 laboratuvarının 10’undan sorumlu olan Bakanlığın bilim ofisini hedef alan, 90’ı başarılı olmak üzere 255 siber saldırı tespit edildiği açıklandı. Bakanlığın merkez sistemlerinin ise 13’ü olarak kayda geçmiş 432 saldırıya maruz kaldığı ifade edildi.

Fakat uzmanlar bu bilgilerin saldırılar ile ilgili işe yarayan analizler yapmak için yetersiz kaldığına dikkat çekiyor. Durum raporundan herhangi bir sonuç çıkarmanın zor olduğunu belirten uzmanlar, raporun içeriğinde yer alan sadece gün ve saat, kategori, başarılı olan veya olmayan saldırı türü ve her bir saldırının durumunun yeterli olmadığını söyledi.

İLGİLİ HABER >> ALMANYA’NIN YENİ SİBER GÜVENLİK YASASI CAN YAKACAK

SurfWatch Labs. İnc. baş mimar ve kurucusu Jason Polancich, “Hangi aktörün hangi ofisi hedef aldığını bilmeden kesin bir sonuç çıkarmak mümkün değildir. Bununla beraber, bu durum muhtemelen aktörlerin farklılıklara ve her bir ofiste kaynaktan kaynağa değişen periyodlara rastladığına işaret eder.” Polancich ayrıca başarılı teşebbüslerin saldırı yapanların bildikleri veya kanıtlayabildikleri bir şey olduğunu ve bunun ancak derine inerek bulunmasının muhtemel olduğunu ekledi.

“Konu siber güvenlik uzmanlığına gelince ABD hükümeti savunma ve bütçede henüz gelişmemiştir. Diğer herhangi bir devlet birimine girebilir ve büyük olasılıkla benzer bir istatistik ya da maalesef daha kötüsüyle karşılaşabilirdik. Siber güvenlik onların esas olarak ilgilendikleri bir alan değil ve kesinlikle uzmanlık alanlarında da değil. İş dünyasından endüstriye kadar siber savunma oldukça iç karartıcı ve bu da üzücü gerçeğe işaret eden bir yığın kanıttan biri.”

HAFTALIK SİBER BÜLTEN RAPORUNA ABONE OLMAK İÇİN FORMU DOLDURUNUZ

[wysija_form id=”2″]

Hiçbir haberi kaçırmayın!

E-Bültenimiz ile gelişmelerden haberdar olun!

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu