Siber Güvenlik

ABD’nin 6 milyar dolarlık güvenlik duvarı hacker’ları durduramadı

Amerikan Anayurt Güvenliği Bakanlığı (DHS) tarafından kullanılan güvenlik duvarının, işlevini yerine getirmede yetersiz kaldığı ortaya çıktı. Devlet kurumlarını koruması öngörülen EINSTEIN adlı güvenlik duvarının sadece saldırı kalıplarına ve kötücül yazılım imzalarını baz alarak çalıştığı belirlendi. Yapılan araştırmalar, EINSTEIN’ın bilinen güvenlik zafiyetlerinin yüzde 94’ünü taramadığını ve zararlı içerik için web trafiğini kontrol etmediğini gözler önüne serdi.

Gizli bir federal teftiş sonucu ortaya çıkan bir başka dikkat çekici bilgi ise, EINSTEIN’in tehdit engelleme özelliğinin savunma ile ilgili olmayan 23 büyük kamu kurumundan sadece 5’ine gönderilmiş olması. 2015 Kasımında hazırlanan gizli teftiş raporuna göre, toplamda 6 milyar dolar tutan projenin özellikle devlet destekli hackerları durdurmada yardımcı olamayacağı sonucu da resmi yetkililere iletilmiş.

İLGİLİ HABER >> PENTAGON’UN GÖZÜ SİLİKON VADİSİNDE

Anayurt Bakanlığı ise raporda ifade edilen eksikliklere verdiği cevapta EINSTEIN’in hükümet sistemlerini korumak için kullanılan sistemlerden sadece biri olduğunu belirterek, her bir kamu kurumunun kendi IT güvenliğinden sorumlu olduğunu hatırlattı.

Enformasyon paylaşımında yeterince işlevsel değil

Araştırmaya göre, EINSTEIN ile ilgili ilgilenilmesi gereken bir başka husus ise, sistemin bilgi paylaşım işlevi ile ilgili.

ABD Sayıştayı denetmenleri DHS’nin devlet kurumlarıyla enformasyon paylaşımının her zaman etkili olmadığını, kurumlar arası bilgi aktarım ve edinimlerindeki kullanışlılığına ilişkin ihtilaf bulunduğunu aktarıyor.

HAFTALIK SİBER BÜLTEN RAPORUNA ABONE OLMAK İÇİN DOLDURUNUZ

[wysija_form id=”2″]

Hiçbir haberi kaçırmayın!

E-Bültenimiz ile gelişmelerden haberdar olun!

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu