Artan siber saldırılar çok sayıda startup’ın kendi güvenliklerine odaklanmasına sebep oluyor. Bu durum Estonya’da bir Türk girişimci olan Emre Tınaztepe tarafından kurulan Binalyze için de geçerli.
Kurumsal adli bilişimde uzmanlaşan ve müşterilerine tehditlere karşı daha hızlı ve etkin bir şekilde cevap verme imkânı sağlayan şirket, tohum aşaması yatırımcılığından 10 milyon ABD doları elde etti. Yatırımın, şirketin bulut ve konteyner ortamlarındaki güvenlik yeteneklerini güçlendirmesi ve uluslararası bir genişleme hamlesi yapması planlanıyor. Binalyze, toplamda 11,7 milyon dolarlık yatırım çekti.
Pandeminin henüz hayatımıza girmediği 2019 yılında, Amerikan kablosuz ağ operatörü Verizon, “İhlallerin toplam yüzde 56’sının tespit edilmesi aylar hatta yıllar sürdüğünü” belirten bir veri ihlali soruşturma raporu yayımlamıştı.
Bu rakamlar yeterince kötü. Üstelik, IBM’e göre, şirketlerin meydana gelmiş olan bir ihlali tespit etmesi ortalama 206 gün, ihlali kontrol altına alması ise 73 gün sürüyor.
Türk siber güvenlik firması BugBounter yatırım almaya devam ediyor
Binalyze’nin kurucusu ve CEO’su Emre Tınaztepe, “İhlallerin %100 önüne geçmek artık gerçekçi bir beklenti olmaktan çıktı. Adli görünürlük, soruşturmaların ayrılmaz bir parçası. Şüpheli bir durum tespit edildiğinde, işletmelerin etkin ve hızlı müdahale edebilmeleri için doğru araçlarla hazırlanmış olması gerekiyor.” diyor.
GEREKLİ MÜDAHALENİN TÜM AŞAMALARI İÇİN HIZ ÖNEMLİ
Bu manevra yeteneğine karşılık Binalyze; PWC, KPMG, Garmin, Türk Hava Yolları ve Deloitte’nin de aralarında bulunduğu müşterilerine 150’den fazla dijital adli bilişim yapısını 10 dakikadan kısa bir sürede ve Timeline, Triyaj ve DRONE çözümleri aracılığıyla toplayacak, durumu düzeltmeye ve bekleme sürelerini minimumda tutmaya yardımcı olacak bir hizmet sunuyor.
Tınaztepe, “Hız hayati önem taşıyor. Siber suçlular, bir şirket ağına eriştiklerinde çok hızlı çalışırlar. Binalyze hızlı olacak şekilde tasarlanmıştır, en kapsamlı adli anlık görüntüyü yakalar ve 10 dakikadan kısa bir sürede ayrıntılı bir dijital adli bilişim raporu oluşturur. Tespitten iyileştirmeye kadar gerekli müdahalenin tüm aşamalarını önemli ölçüde hızlandırıyor.” şeklinde konuşuyor.
“Geleneksel dijital adli bilişim çözümleri, çok ihtiyaç duyulan otomasyon ve bulut yeteneklerinden yoksun olarak görülüyor. Binalyze ise güvenlik ekiplerinin siber olaylara daha hızlı ve isabetli bir şekilde müdahale etme yeteneğini artırarak sektörün sorunsallarını çözerek öne çıkıyor.