Siber Güvenlik

Siber güvenlik alanında istihdam sıkıntısı sürüyor

Intel Security ve Stratejik ve Uluslararası Araştırmalar Merkezi (CSIS), hem şirketler hem de ülkeler düzeyinde siber güvenlik uzmanlığı krizi ile ilgili Hacking the Skills Shortage (Uzman Eksikliğini Kırmak) başlıklı bir rapor yayınladı. Araştırmaya katılanların yüzde 82’si siber güvenlik uzmanlığında eksiklik olduğunu kabul ederken, katılımcıların yüzde 71’i bu eksiklik nedeniyle hackerlar açısından kolay birer hedefe dönüşen kurumların doğrudan ve ölçülebilir zarar gördüğünü belirtti.

2015 yılında sadece ABD’de siber güvenlik alanında 209 bin pozisyon boş kaldı. Her dört katılımcıdan biri, kurumlarının siber güvenlik uzman açığı nedeniyle tescilli verilerini kaybettiğini belirtse de iş gücünde yaşanan bu eksikliğin kısa vadede çözüleceğine dair bir işaret bulunmuyor. Araştırmaya katılanlar şirketlerindeki siber güvenlik pozisyonlarının yaklaşık yüzde 15’inin 2020 yılına kadar doldurulamayacağını tahmin ediyor. Bulut, mobil uygulamalar ve nesnelerin interneti gibi alanlardaki artışla birlikte, ileri düzeydeki hedefli siber saldırılar ve siber terörizm yüzünden, daha güçlü siber güvenlik insan kaynağı giderek önem kazanıyor.

İLGİLİ HABER >> SİBER GÜVENLİK ALANINDA ÇALIŞMAK İSTEYEN ÖĞRENCİLERE BURS İMKANI

Araştırmanın yapıldığı ülkelerde, siber güvenlik profesyonellerine olan talep, gelişmiş teknik becerilere sahip kalifiye iş gücü arzından daha hızlı büyüyor. Saldırı tespit sistemleri, güvenli yazılım geliştirme ve saldırıların azaltılması gibi bilgi ve beceri alanları, iş birliği, liderlik ve etkin iletişim gibi sosyal becerilerden daha değerli görülüyor.

Intel Security Grubu Genel Müdürü ve Kıdemli Başkan Yardımcısı Chris Young “Güvenlik endüstrisi uzun süredir siber saldırıları ve güvenlik ihlallerinde yaşanan fırtınayı nasıl sonra erdirebileceğini konuşuyor ama ne kamu ne de özel sektör, siber güvenlik uzmanlığında yaşanan eksikliği çözmeye yeterince öncelik tanımadı. İş gücünde yaşanan bu krizi çözebilmek için, yeni eğitim modelleri geliştirmeli, eğitim fırsatlarını daha fazla erişilebilir kılmalı ve otomasyonu artırmalıyız” dedi.

HAFTALIK SİBER BÜLTEN RAPORUNA ABONE OLMAK İÇİN FORMU DOLDURUNUZ

[wysija_form id=”2″]

 

Hiçbir haberi kaçırmayın!

E-Bültenimiz ile gelişmelerden haberdar olun!

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu