Siber GüvenlikUncategorized

Amerika “ultra güvenli” mesajlaşma programı istiyor

Popüler mesajlaşma programlarının ardı ardına daha güvenli şifrelemeye geçtikleri bir dönemde Amerika Savunma Bakanlığı’na bağlı olarak çalışan DARPA, ultra güvenli mesajlaşma programının peşine düştü.

DARPA’nın aşırı güvenli mesajlaşma programını istediği, federal yönetime bağlı bir foruma verdiği ilanla ortaya çıktı.

DARPA, WhatsApp veya Signal programlarının kullandığı şifreleme taktiklerini ve güvenlik özelliklerini barındıracak programın ayrıca merkezi olmayan bir yapıya sahip olmasını istiyor.

İLGİLİ HABER >> DARPA’NIN ÇAĞ ÖTESİ PROJESİ PLAN X: HAYALLER GERÇEK Mİ OLUYOR?

Bu şekilde siber korsanların saldırılarına ve casusluğa karşı da önlem almayı hedefliyor.

Uzmanlar, mesajlaşma programının merkezi bir yapıya sahip olmamasının pek çok avantajı beraberinde getirdiğini bu şekilde korsanların saldıracakları bir ağ olmayacağına dikkat çekti.

Signal adlı mesajlaşma programının yazılmasına yardım eden Frederic Jacobs, bu çeşit bir yapının gizliliği artıracağını ancak geniş kitlelere hitap etmesinin zor olacağını savundu. 

Jacobs, insanların bu programı kullanmaya başlaması halinde “kişiye gönderilen mesajları adreslerini bulmasında” zorluk yaşanabileceğine dikkat çekti.

DARPA’nın sözcüsü yaptığı açıklamada, ultra güvenli mesajlaşma programını üç aşamada yapılacağını söyledi. Birinci aşamada, merkezi olmayan bir yapıya sahip programın modelleneceğini, ayrıca şifreleme taktiklerinin de bu aşamada test edileceğini belirtti.

İkinci aşamada, programın yazım aşamasına geçileceğini ve çeşitli testlerden geçirileceğini belirtildi. Üçüncü aşamada, programın geniş kitlelere ulaşması için piyasaya sürüleceğini kaydedildi.

HAFTALIK SİBER BÜLTEN RAPORUNA ABONE OLMAK İÇİN FORMU DOLDURUNUZ

[wysija_form id=”2″]

Hiçbir haberi kaçırmayın!

E-Bültenimiz ile gelişmelerden haberdar olun!

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu