İsrail

İsrailli şirket yarışma açtı, 16 ülkeden 3500 hacker saldırdı

İsrailli siber güvenlik şirketi Cyber 2.0 hem kendi ürününü test etmek hem de yetenekli hackerları keşfetmek amacıya sıra dışı bir yönteme başvurdu. Şirket dünyanın değişik yerlerindeki hackerlara Cyber 2.0’ın sistemlerini hacklemesi için çağrıda bulunarak yarışma başlattı.
Ofis dışında çalışma kültürünü benimseyen şirketlere yönelik özel güvenlik çözümleri üreten Cyber 2.0’ın, 6 Nisan’da düzenlediği yarışmaya 16 ülkeden katılan 3500 hackerın düzenlediği toplam 500 bin saldırının hiç biri başarılı olamadı.
Ofis dışında çalışanların kullandığı dijital cihazların şirket sistemlerinin güvenliği için ciddi tehdit oluşturuyor. 2015 yılında kurulan Cyber 2.0 geliştirdiği çözümle uzaktan çalışanların şirketlerde yol açacağı siber tehditleri engellemeyi amaçlıyor. Özellikle koronavirüsün yayılımıyla birlikte evden çalışan sayısının arttığı bugünlerde Cyber 2.0’ın böyle bir yarışma açması ‘zamanlaması manidar’ bulundu. Şirket yarışmanın duyurusunu 29 Mart’ta yapmıştı.

YARIŞMA ÜÇÜNCÜ KEZ DÜZENLENDİ

Jerusalem Post’ta yayınlanan habere göre, şirket bundan önce de iki kez aynı yarışmayı düzenledi. İsrail’de düzenlenen ilk yarışmada ödül 100 bin İsrail Şekeli (yaklaşık 30 bin dolar) ABD’de düzenlenen ikinci yarışmada da başarılı olan hackerlara 100 bin dolar ödül verileceği açıklanmıştı. Üçüncüsü düzenlenen Cyber 2.0 hackleme yarışması ilk kez uluslararası olarak düzenlendi.
Yarışmada katılımcılara güvenli olmayan bir sunucuya direkt erişim verdi. Ağ tasarımının da verildiği katılımcılar tüm bilgisayarların Admin parolalarına da sahipti. Güvenlik duvarını bypass etmeleri gerekmediği gibi anti-virüsleri de aşmaları gibi bir zorunluluk yoktu.
Geçmişte düzenlenen yarışmalarda da sonuç değişmedi. Özel şirketlerden hatta askeri kurumlardan katılımın olduğu belirtilen haberde, Cyber 2.0’ı hackleyebilen katılımcının olmadığı ifade edildi. Şirket düzenlediği ilk iki yarışmada ürünlerinin kalitesini göstermeyi amaç edinmişti. Fakat son yarışmada Cyber 2.0’ın önemli bir özelliği ön plana çıkarıldı. Yarışmada Cyber 2.0 zararlı yazılım bulaşmış bir makinenin bağlı olduğu iç ağdaki diğer makinelere zararlı yazılımın bulaşmayı engellediği gösterildi. Yarışmayı kazanan çıkmayınca şirket ödülü bir hayır kurumuna bağışladı.

DANIŞMA KURULUNDA ÖNEMLİ BİR İSİM

Beş yıldan bu yana faaliyet gösteren şirketin sağlam bir kadrosu var. HOT adlı telekomünikasyon şirketinin ve AllJobs firmalarında üst düzey yöneticilik yapan İsrailli girişimci Hertzel Ozer’in kurduğu firmanın yöneticileri arasında askerler de bulunuyor. İsrailli siber güvenlik şirketlerine bakıldığında askerlerin yönetimde olması şaşırtıcı bir durum oluşturmuyor. Fakat Cyber 2.0’ın diğerlerinden ayıran önemli bir özelliği bulunuyor. Şirketin danışma kurulu üyelerinden biri Profesör Isaac Ben Israel. Eski bir tümgeneral olan Israel İsrail devletinde siber güvenlik stratejisine yön veren isimlerin başında geliyor. Aynı zamanda Tel Aviv Üniversitesinde inter-disipliner siber güvenlik çalışmaları enstitüsünün de başkanı.

Siber Bülten abone listesine kaydolmak için formu doldurunuz

Hiçbir haberi kaçırmayın!

E-Bültenimiz ile gelişmelerden haberdar olun!

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu