Küresel

IoT güvenlik harcamaları 2023’te 6 milyar dolara ulaşacak

Nesnelerin İnterneti olarak bilinen IoT’u nesnelerin birbirleriyle veya daha büyük sistemlerle bağlantılı olduğu iletişim ağı olarak tanımlamak mümkün. Bir başka deyişle IoT, günlük hayatta karşımıza çıkan her türlü elektronik cihazın, internet ortamına çıkıp, onlardan istenenleri yerine getirmesi durumu. Bu kavram son yıllarda karşımıza oldukça sık çıkmakta. Yeni bir araştırmaya göre ise IoT siber güvenlik çözümleri için yapılan harcamaların 2023 yılına kadar küresel olarak 6 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Juniper Research tarafından yapılan araştırma, “Güvenlik Sağlayıcıları için Nesnelerin İnterneti: Fırsatlar, Stratejiler ve Tahminler 2018-2023” adını taşıyor. Araştırma, artan ticari risklerin ve asgari mevzuat standartlarının IoT güvenliğine yönelik harcamaların artmasına yol açacağını ortaya koyuyor.

Juniper, IoT ticari risklerinin nasıl algılandığı ve mevzuatın nasıl uygulanması gerektiği konusu arasında çok büyük farklılıklar olduğunu ileri sürüyor. Bu noktada örnek olarak uzun süreli cihazlara yönelik teknik desteğin zayıf, herhangi bir güvenlik ihlali durumunda endişenin düşük olacağı konutları gösteren Juniper araştırmacıları, bu durumun bu alandaki harcamaları düşükte tutmaya devam edeceği görüşünde.

İlgili haber>> IoT güvenliği şirketine 13 milyon dolarlık yatırım

Juniper’nin baş araştırmacısı Steffen Sorrell’e göre IoT’nin ‘birbirine bağlı’ doğası, buzdolabı gibi zararsız aygıtların bile bir tehdit oluşturabileceği anlamına geliyor. Sorrell şöyle devam ediyor: “Mevzuata ilişkin perspektiften tüketiciyi korumak adına çok az şey yapılmış olduğu halde, satıcılar riski düşük görüyor.”

Sonuç olarak Juniper, 2023 yılında akıllı evlere yönelik IoT güvenliği harcamalarının tüketici pazarının yüzde 17’sinden daha az olacağını tahmin ediyor.

Bunun aksine, araştırma akıllı enerji pazarında göze çarpan güvenlik harcamaları olacağına işaret ediyor. Bununla birlikte Almanya tarafından ve AB’nin Genel Veri Koruma Mevzuatı uyarınca uygulanan katı asgari standartların harcamalar için itici güç olacağını ve IoT akıllı enerji harcamalarının 2023 yılında 1 milyar dolara ulaşacağı düşünülüyor.

Gerçek zamanlıya yakın IoT uygulamalarına olanak sağlayacak Sınır Bilişim Hizmetleri’ndeki (Edge Computing) artışın, ek güvenlik zorlukları teşkil edeceği ve bunun da endüstri harcamalarını arttıracağı tahmin ediliyor.

Siber Bülten abone listesine kaydolmak için formu doldurunuz

Hiçbir haberi kaçırmayın!

E-Bültenimiz ile gelişmelerden haberdar olun!

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu