Dijital Güvenlik

EA Sports hackerların hedefinde: FIFA 21’in kaynak kodu sızdırıldı

EA Sports hackerların hedefinde: FIFA 21'in kaynak kodu sızdırıldıHacker saldırısına hedef olan ABD merkezli oyun firması Electronic Arts (EA) FIFA 21 gibi popüler oyunlarının kaynak kodları sızdırıldı.

Siber tehdit unsurları, FIFA 21, Battlefield, Need For Speed ve Star Wars oyunlarında kullanılan Frostbite oyun motoruna ait kodlarını satışa çıkardı.

Vice haber sitesine göre 780 GB’lik verinin çalındığı bildirildi. EA ise kullanıcılarına ait hiçbir verinin çalınmadığını duyurdu.

Şirket, dünya oyun sektörünün en büyük yayıncılarından birisi. Yıllık yayımladığı spor oyunlarının yanı sıra Battlefield, Star Wars: Jedi Fallen Order, The Sims ve Titanfall gibi ünlü oyunlar da EA etiketiyle yayımlandı.

EA: KULLANICILARA YÖNELİK BİR RİSK SÖZ KONUSU DEĞİL 

EA sözcüsü yaptığı bir açıklamada, bazı kaynak kodlarının çalındığı olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü açıkladı. Sözcü, kullanıcılara ait herhangi bir veriye erişim sağlanmadığını söyledi, “Onlar için herhangi bir risk bulunmuyor.” dedi.

Şirket, güvenlik sistemlerini iyileştirdiğini ve hırsızlığın oyunlarına ya da şirketin işleri üzerinde bir etki yaratmayacağını söyledi. Konuya ilişkin güvenlik güçleriyle de irtibata geçildiğini aktaran EA, hırsızlığın bir “fidye saldırısı” olmadığını ve yakın zamanda gerçekleştiğinin altını çizdi.

Vice ise haberinde bazı internet forumlarında çalınan verilerin satışlarını yapmak isteyen saldırganlara ait bazı ekran görüntülerini görüldüğünü yazdı.

İngiltere’den ARM’nin ABD’li Nivida’ya satışına müdahale: Gerekçe ulusal güvenlik

Kaynak kodlar, herhangi bir yazılımın işlem görüp kullanıma açılmasından önce yazılımcıların üzerinde kolayca çalışma yapabildiği versiyonlar. Örneğin çalınan Frostbite oyun motoru kaynak kodları, çok sayıda oyunun üretiminde kullanılan bir yazılım aracı.

Popüler oyun firmaları daha önce de bilgisayar korsanlarının hedefi oldu. Geçen sene Kasım ayında Street Fighter ve Resident Evil gibi oyunların üreticisi Capcom’a da siber saldırı düzenlenmişti.

Şubat ayında ise Cyberpunk’ın geliştiricisi CD Projekt Red’e ait birkaç oyunun kaynak kodu benzer bir saldırıda hedef alınmıştı. Bu saldırı sonunda hackerların söz konusu oyunlara ait kaynak kodları 7 milyon dolardan daha fazla bir bedelle sattığı iddia edilmişti.

Kaynak: BBC Türkçe

Hiçbir haberi kaçırmayın!

E-Bültenimiz ile gelişmelerden haberdar olun!

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu