Siber güvenlik açısından zor bir dönem olan 2021, güvenlik start-upları açısından ise rekorlara imza atılan bir yıl olarak tarihe geçti. Geçen yıl 30’un üzerinde girişim 1 milyarın üzerinde değere ulaştı.
Güvenlik sektöründe finansal danışmanlık yapan Momentum Cyber’den alınan son verilere göre, siber güvenlik girişimleri geçen yıl 29,5 milyar dolarlık “rekor kıran” bir risk sermayesi topladı. Bu rakam 2020’de toplanan 12 milyar doların iki katından fazla. 2021 yılında toplanan meblağ önceki iki yılın toplamını aşmış durumda.
Para musluklarının açıldığı binden fazla anlaşmadan 84’ünün bütçesi 100 milyon dolardan fazla. Bunların arasında, endüstriyel siber güvenlik girişimi Dragos’un aldığı 200 milyon dolarlık D Serisi yatırımı, Claroty’nin halka arz öncesi topladığı 140 milyon dolarlık ve parolasız kimlik doğrulama şirketi Transmit Security’nin topladıüı 543 milyon dolarlık A Serisi yatırımı bulunuyor.
Türk adli bilişim girişimi Binalyze’ın yatırım başarısı sırrı: “Hız hayati önem taşıyor”
SİBER GÜVENLİK ENDÜSTRİSİ 2022’DE DAHA DA BÜYÜYECEK
İnovasyon teşvikleri ve siber tehditlerdeki pandemi kaynaklı patlamanın sebep olduğu bu tarihi yatırım hacminin bir sonucu olarak, 2021’de rekor sayıda güvenlik girişimi 1 milyar doların üzerinde değere ulaştı. Bir önceki yıl 6 firmanın ulaşabildiği sınır 2021’de 30’dan fazla girişim tarafından aşıldı.
Momentum Cyber ve NightDragon Security’nin Kurucusu ve Genel Müdürü Dave DeWalt, istatistiklerle ortaya konan büyümeyi “siberin altın çağını” yaşadığımızın göstergesi olarak kabul ediyor. Momentum, artan tehdit ortamının bir sonucu olarak endüstrinin “daha da büyüyeceği” bir 2022’ye hazırlandığı görüşünü ifade ediyor.