Teknik

Pentesterlar için en iyi 10 zafiyet tarama aracı!

Pentesterlar için en iyi 10 zafiyet tarama aracı!Güvenlik zafiyetlerini tarama araçları, sistem açıklarının her gün ortaya çıktığından ve birçok kurum için kritik önemde olduğundan BT departmanlarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.

İşletim sistemi, donanım, uygulama ve ağ sistemlerindeki güvenlik zafiyetlerini tespit etmek isteyen pentesterlar için zafiyet tarama araçları kilit işlevde. Siber tehdit aktörlerini uzak tutmak için bir hayli önemli olan bu araçlardan en iyi 10 zafiyet tarama aracını sizin için derledik.

GÜVENLİK ZAFİYETİ TARAMA ARAÇLARI NE YAPAR?

Güvenlik zafiyeti tarayıcıları, sürekli ve otomatik tarama prosedürleriyle ağı potansiyel boşluklar için tarayabiliyor.

Tarama araçları internet üzerinde veya herhangi bir cihazımızda, BT departmanlarının güvenlik açığını tanımlamasına ve hem manuel hem de otomatik olarak düzeltmesine yardımcı oluyor.

  • Vulnerability Manager Plus

Vulnerability Manager Plus, ManageEngine tarafından geliştirilen ve bu pazar için yeni bir çözüm.

Vulnerability Manager Plus, güvenlik zafiyetlerini tespit eden ve bunları gerçek zamanlı olarak azaltmaya yardımcı olan kapsamlı bir çözüm sağlamak için tehdit ve güvenlik zafiyeti yönetimi işlevlerini entegre ediyor.

Tüm güvenlik zafiyeti yönetim süreci, merkezî bir konsolla güvenlik zafiyetlerinin tespitinden düzeltilmesine kadar kolaylaştırılıyor.

Temel özellikleri şöyle sıralayabiliriz:

  • Birden fazla işletim sistemi, üçüncü taraf uygulamalar ve ağ cihazları için güvenlik zafiyetlerinin anlık tespiti.
  • Ağınızı güvenlik zafiyetlerinden korumak için otomatik yama.
  • Sıfırıncı gün güvenlik zafiyetlerini tespit etmek için gelişmiş tehdit istihbaratı ve resmî yamalar yayınlanmadan önce uygulanabilecek geçici çözümler.
  • En son CIS ölçütleri için otomatik kontroller sağlayarak ve uyumluluk durumu hakkında ayrıntılı raporlar oluşturarak ağınızda CIS uyumluluğu sağlar.
  • Güvenlik yapılandırma yönetimi ile ağ güvenliğinizi sıkılaştırır.
  • Ağınızı yüksek riskli yazılımlara karşı denetlemek için düzenli taramalar yapar, BitLocker şifreleme uyumluluğunu kontrol eder ve olası güvenlik zafiyetleri için aktif bağlantı noktalarını izler.
  • Web sunucusu ayarlarınızı güçlendirerek ihlal edilmelerini önler.
  • Ağ yöneticilerinin mevcut güvenlik zafiyetlerini kontrol etmesine olanak tanıyan saldırgan tabanlı analizler sağlar.
  • Ek olarak, otomatik taramalar, etki değerlendirmesi, yazılım risk değerlendirmesi, yanlış güvenlik yapılandırmaları, yama, sıfırıncı gün güvenlik zafiyeti azaltma tarayıcısı ve Web Sunucusu Sızma Testi ve sertleştirme, Vulnerability Manager Plus’ın diğer önemli özellikleri arasında yer alıyor.

CTF Nedir? Hangi platformlardan ücretsiz CTF’lere katılabilirsiniz? 

  • Tripwire IP360

Tripwire IP360, kullanıcıların şirket içi ve bulut varlıkları da dâhil olmak üzere ağlarındaki her şeyi tanımlamalarına olanak tanıyan, pazardaki önde gelen Güvenlik Zafiyeti Değerlendirme Tarama Araçlarından biri.

Tripwire, BT departmanlarının varlıklarına bir ajan ve ajan olmayan taramalar kullanarak erişmelerine imkan sağlıyor.

Ayrıca güvenlik zafiyeti yönetimi ve risk yönetimi ile entegre bir şekilde çalışarak BT yöneticilerinin ve güvenlik uzmanlarının güvenlik yönetimine bütünsel bir yaklaşım getirmelerine olanak tanıyor.

  • OpenVAS Vulnerability Scanner

OpenVAS Vulnerability Scanner, kapsamlı yapısı sayesinde BT departmanlarının sunucuları ve ağ cihazlarını taramasına olanak tanıyan en iyi güvenlik zafiyeti tarayıcı aracı olarak biliniyor.

Bu tarayıcılar bir IP adresi arar ve mevcut tesislerdeki açık portları, yanlış yapılandırmayı ve güvenlik zafiyetlerini tarayarak herhangi bir açık hizmet olup olmadığını kontrol ediyor.

Tarama tamamlandığında, otomatik bir rapor oluşturulur ve daha fazla çalışma ve düzeltme için e-posta olarak gönderiliyor.

OpenVAS harici bir sunucudan da çalıştırılabilir ve size tehdit aktörünün bakış açısını verir, böylece açık portları veya hizmetleri tanımlar ve bunlarla zamanında ilgilenir.

Hâlihazırda kurum içi bir olay müdahale veya tespit sisteminiz varsa, OpenVAS Ağ Pentesting Araçlarını ve uyarıları bir bütün olarak kullanarak ağ izlemenizi geliştirmenize yardımcı olacaktır.

  • Comodo HackerProof

Comodo HackerProof, BT departmanlarının güvenlik zafiyetlerini günlük olarak taramasına olanak tanıyan iyi özelliklere sahip bir başka önde gelen iyi güvenlik zafiyeti tarayıcısı.

PCI tarama seçenekleri, drive-by saldırılarını önleme ve yeni nesil web sitesi taramasına yardımcı olan Site Inspector teknolojisine sahip.

Ayrıca HackerProof, müşterilerinizin alışverişleri sırasında kendilerini güvende hissetmelerini sağlayan görsel bir damga sunuyor. Bu damga dönüşüm oranınızı arttırıp, yarıda kesilen ya da tamamlanmaktan vazgeçilen alışveriş sayısını azaltıyor.

  • Nessus Vulnerability Scanner

Nessus Professional, çok çeşitli işletim sistemleri ve uygulamalar üzerinde yama, yazılım sorunları, kötü amaçlı yazılım, reklam yazılımı kaldırma aracı ve yanlış yapılandırmalarla ilgileniyor.

Nessus, tehdit aktörleri bir ağa sızmak için kullanmadan önce güvenlik zafiyetlerini zamanında tespit ederek proaktif bir güvenlik prosedürü getiriyor ve ayrıca uzaktan kod yürütme zafiyetleriyle da ilgileniyor

Sanal, fiziksel ve bulut altyapısı dâhil olmak üzere ağ cihazlarının çoğuyla ilgileniyor.

  • Nexpose Community

Nexpose Community, Rapid7 tarafından geliştirilen bir güvenlik zafiyeti tarama aracı ve ağ kontrollerinizin çoğunu kapsayan açık kaynaklı bir çözüm.

Bu çözümün çok yönlülüğü BT yöneticileri için bir avantaj. Böylece herhangi bir yeni cihaz ağa eriştiği anda cihazları tespit edip tarayabilen bir Metasploit çerçevesine dâhil edilebilir.

Ayrıca gerçek dünyadaki güvenlik zafiyeti risklerini izler ve hepsinden önemlisi, buna göre düzeltmeler geliştirmek için tehdidin yeteneklerini tanımlıyor.

Nexpose şu anda bir yıllık ücretsiz deneme sunuyor.

  • Nikto

Nikto, Nexpose Community gibi çevrim içi kullanımı ücretsiz olan bir başka güvenlik zafiyeti tarayıcı aracı.

Nikto, sunucu işlevlerini anlamaya, sürümlerini kontrol etmeye, tehditleri ve kötü amaçlı yazılım varlığını belirlemek için web sunucularında bir test gerçekleştirmeye ve HTTPS, httpd, HTTP ve daha fazlası gibi farklı protokolleri taramaya yardımcı oluyor.

Ayrıca bir sunucunun birden fazla portunu kısa sürede taramaya yardımcı olan Nikto, verimliliği ve yetenekleri nedeniyle tercih ediliyor.

  • Retina Network Security Scanner

Retina Network Security Scanner, merkezî bir konumdan güvenlik zafiyeti yönetimiyle ilgilenen web tabanlı açık kaynaklı bir yazılımı.

Özellikleri arasında yama, uyumluluk, yapılandırma ve raporlama yer alıyor.

VCenter entegrasyonları ve uygulama tarama sanal ortamları için tam destek ile veri tabanları, iş istasyonları, sunucu analizi ve web uygulamaları ile ilgileniyor.

Eksiksiz bir çapraz platform güvenlik açığı değerlendirme araçları listesi ve güvenliği sunan birden fazla platformla ilgileniyor.

  • Wireshark

Wireshark, piyasadaki en güçlü ağ protokolü analizörlerinden biri olarak kabul ediliyor. Linux, macOS ve Windows cihazlarında başarıyla çalışıyor.

Birçok devlet kurumu, işletme, sağlık hizmetleri ve diğer endüstriler tarafından ağlarını çok keskin bir şekilde analiz etmek için kullanılıyor. Wireshark tehdidi tanımladıktan sonra, incelemek için her şeyi çevrim dışı hale getiriyor.

Wireshark’ın diğer önemli özellikleri arasında standart üç bölmeli paket tarayıcı, GUI kullanılarak gezilebilen ağ verileri, güçlü ekran filtreleri, VoIP analizi, Kerberos, WEP, SSL/TLS gibi protokoller için şifre çözme desteği ve daha fazlası yer alıyor.

  • Aircrack-ng

Aircrack-ng, BT departmanlarının Wi-Fi ağ güvenliğine dikkat etmelerine yardımcı oluyor.

Aircrack-ng, ağ denetimlerinde kullanılır ve Wi-Fi güvenliği ve kontrolü sunuyor.

Veri paketlerini yakalayarak kayıp anahtarlarla ilgilenir. NetBSD, Windows, OS X, Linux ve Solaris’te destekleniyor.

Güvenlik zafiyeti tarayıcı araçları, zafiyetlerin proaktif bir şekilde tespit edilmesine ve yamalanmasına yardımcı oluyor. 

Otomatik tarama seçenekleri ile haftalık güvenlik zafiyeti analiz raporları oluşturabilir ve daha fazla bilgi edinmek için sonuçları karşılaştırabilirsiniz.

Hiçbir haberi kaçırmayın!

E-Bültenimiz ile gelişmelerden haberdar olun!

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu