haber

TikTok’ta popülerleşen işaret dili işe yaradı: Kaçırılan kız çocuğunun hayatı kurtuldu

TikTok'ta popülerleşen işaret dili işe yaradı: Kaçırılan kız çocuğunun hayatı kurtulduTartışmalı video paylaşım platformu TikTok, 16 yaşındaki bir kız çocuğunun kurtarılmasına vesile oldu. Kaçırılan kız platformda öğrendiği işaret dili sayesinde kurtuldu.

ABD’nin Ohio eyaletinde bir sürücü, yolda gördüğü bir araçtaki kız çocuğunun ona yaptığı el işaretini dikkate aldı. Zira bu hareket “Zorla tutuluyorum, şiddet görüyorum” anlamına gelen bir işaretti. Polise, aracı ihbar etti.

Polis, aracın gittiği yöndeki bir otoyolu kapattı. İhbar doğru çıktı. Aracın sürücüsü James Brick (61), yanındaki 16 yaşındaki kız çocuğunu kaçırmıştı. Ailesi, kayıp ilanı vermiş, her yerde onu arıyordu. Çocuk sapığı Brick, tutuklandı.

İngiltere’de TikTok’a dava: KVKK’dan ‘çocuk’ adımı bekleniyor

HAYAT KURTARAN İŞARETİ TİKTOK’TAN ÖĞRENDİ

Kaçırılan kızın yaptığı işareti TikTok’tan öğrendiği anlaşıldı. Pandemide görüntülü konuşma yaygınlaşınca, aile içi şiddet gören kadınlar için bir işaret kampanyası başlatılmıştı.

Yardım isteyen kişilerden kameraya el sallar gibi yapıp sonra ellerini hafifçe kapatmaları bekleniyor. TikTok’ta da bu işaret milyonlarca kez paylaşılmıştı. Hem kaçırılan kız hem de onu fark eden kişi, sosyal medyada yayılan bir işaret dilinden bu sayede haberdar olmuştu.

Kaynak: Posta

Hiçbir haberi kaçırmayın!

E-Bültenimiz ile gelişmelerden haberdar olun!

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu