haber

Twitter’dan Soylu’nun mesajına erişim kısıtlaması: Nefret davranışına ilişkin kurallar gerekçe gösterildi

Twitter, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yayımladığı bir mesajı nefret davranışını ilgilendiren kuralları ihlal ettiği gerekçesiyle kısıtlama getirdi.

Bakan Soylu, Twitter hesabından paylaştığı mesajda Boğaziçi Üniversitesi’ndeki protestolar sonrası gözaltına alınan kişiler için “LGBT sapkını” ifadesini kullandı. Sosyal medya platformu ise nefret kurallarını gerekçe göstererek söz konusu mesaja erişimi kısıtladı.

Soylu, Boğaziçi Üniversitesi’nde yapılan öğrenci protestoları sırasında açılan sergide kullanılan bir kolaj gerekçe gösterilerek gözaltına alınan öğrenciler hakkında şu mesajı yayımlamıştı:

“Boğaziçi Üniversitesi’nde Kabe-i Muazzama’ya yapılan saygısızlığı gerçekleştiren 4 LGBT sapkını gözaltına alındı!”

İKİNCİ BİR MESAJ DAHA KISITLANABİLİR

Twitter, “Bu Tweet, nefret davranışı hakkındaki Twitter Kuralları’nı ihlal etti” açıklamasıyla  paylaşımın görüntülenmesini kısıtladı.

Öte yandan Soylu, bugün de LGBTİ+’lara “sapkın” ifadesini kullandığı bir mesaj daha paylaştı. Twitter’ın bu mesaj için de kısıtlamaya gidebileceği belirtiliyor.

 

Siber Bülten abone listesine kaydolmak için formu doldurunuz

Hiçbir haberi kaçırmayın!

E-Bültenimiz ile gelişmelerden haberdar olun!

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu