haber

Mazlum Kobani’ye ‘mavi tık’ veren Twitter, Hamas’ın hesaplarını kapattı

Dünya çapında 300 milyon kullanıcısıyla en büyük sosyal medya platformlarının başında gelen Twitter, Hamas ve Hizbullah ile ilişkili hesapları kapattığını duyurdu. Şirketten AFP’ye yapılan açıklamada “Twitter’da hukuk dışı kurumlara ve şiddet eğilimli aşırıcı gruplara yer yoktur.” ifadeleri kullanıldı.
Filistin’in Gazze Şeridi’nde seçim ile iş başına gelen Hamas ile Lübnan’da siyasi bir parti olarak da faaliyet gösteren Hizbullah bir çok ülke tarafından terörist örgüt olarak kabul ediliyor. Ülkeler örgütlerin siyasi faaliyetleri dışında sivilleri hedef alan silahlı eylemler içerisinde bulunduğundan bu örgüt ile ilişkili kurum ve kişilere ambargo uyguluyor.
Karardan bir hafta önce bir grup Amerikalı siyasetçi Twitter’ı ABD tarafından terörist olarak kabul edilen gruplara siyasi propaganda imkanı verdiği için Twitter’ı eleştirmişti. Kapatılan hesaplar arasında Hamas’ın çeşitli dillerde yayın yapan adreslerinin yanında Hizbullah’ın yayın organı Al Manar da bulunuyor.
İlgili haber: Gelirleri azalan Twitter siyasi reklam almayacak
2014 yılında Hamas ile İsrail Ordusu arasındaki Gazze Savaşı sırasında da Hamas’a ait hesaplar Twitter tarafından kapatılmış fakat Hamas kısa bir süre sonra yeni hesaplar açabilmişti. 2018’de İsrail’in isteğiyle Hamas ve Hizbullah’a yakın 22 hesap yine kapatılmıştı.

SDG LİDERİ MAZLUM KOBANİ’YE MAVİ TIK

İsrail ve ABD’nin isteğiyle Hamas ve Hizbullah’ın yöneticilerinin, medya organlarının ve bu örgütlerle ilişkili kişi ve kurumların hesaplarını kapatan Twitter, Türkiye’nin Suriye’nin Kuzeyi’nde mücadele verdiği terör örgütü YPG’ye karşı aynı tutumu sergilemiyor.
Türkiye tarafından kırmızı bültenle aranan ve Suriye’de PKK’nın ana omurgasını oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) başında bulunan Mazlum Kobani’ni adına oluşturulan hesaba ‘ayrıcalıklı hesaplar’ için verdiği mavi tık özelliğini verdi.
‘Mavi onay rozeti’ olarak da bilinen mavi tik, kullanıcının kontrolündeki hesabın onaylanmış olduğu anlamına geliyor ve hesabın orijinal olduğunun bilinmesini sağlıyor.
Gerçek ismi Ferhat Abdi Şahin olan ve Şahin Cilo veya Mazlum Kobani gibi farklı kod adları bulunan örgüt lideri, PKK’nın üst düzey liderlerinden biri. Twitter’da 2019 Ekim ayında açtığı hesabın yaklaşık 90 bin takipçisi bulunuyor.

Siber Bülten abone listesine kaydolmak için formu doldurunuz

Hiçbir haberi kaçırmayın!

E-Bültenimiz ile gelişmelerden haberdar olun!

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu