haber

İsrail siber güvenliğinin tepe yöneticisi görevden ayrıldı

İsrail Ulusal Siber Dairesi (National Cyber Bureau) Başkanı Eviatar Matania yılsonunda görevinden ayrılacak. Matania bu göreve 2011 yılında İsrail Başbakanı Benjamin Netenyahu tarafından getirilmişti. Yerine kimin geçeceği hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.

Başbakanlık sözcüsü, Ulusal Siber Dairesi’nin, başbakanlığa bağlı faaliyet gösteren bir kuruluş olan Ulusal Siber Güvenlik Birimi (National Cyber Security Authority) ile birleştirileceğini ifade etti.

2011 yılında kurulan İsrail Ulusal Siber Dairesi, ülkenin çeşitli idari ve savunmaya dayalı siber güvenlik kuruluşları arasında koordinasyon görevini yürütüyor. Daire ayrıca İsaril’in ulusal altyapısını siber saldırılardan korumak için çalışmalar yapıyor. Bunların yanı sıra dairenin başbakan ve hükümete siber güvenlik alanındaki kanunlar ve düzenlemeler konusunda danışmanlık yapıyor.

İlgili haber>> İsrail siber gücünün arkasındaki hayalet beyin: Eviatar Matania

İsrail’de bugün siber güvenlik konusunda uzmanlaşmış çok sayıda ulusal ve hükümete bağlı kuruluş var. İsrail ordusu, İsrail polisi ve İsrail iç güvenlik ajansına ait de siber güvenlik departmanları mevcut.

Siber Bülten abone listesine kaydolmak için doldurunuz

Hiçbir haberi kaçırmayın!

E-Bültenimiz ile gelişmelerden haberdar olun!

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu