haber

23 yaşındaki saldırgan DDoS suçundan 27 ay hapis cezası aldı

ABD’nin Utah şehrinde yaşayan 23 yaşındaki Austin Thompson çevrimiçi servisleri hedef alan Dağıtık Servis Dışı Bırakma (DDoS) saldırısı düzenlediği için tutuklandı. Aralarında PlayStation, Riot Games, Quake Live, League of Legends’inde de bulunduğu birçok hedefe DDoS saldırısı düzenleyen Thompson’a 27 ay mahkumiyet cezası verildi.
Özellikle 2013 yılının son gününde video servisi veren birçok şirketin çevrimdışı kalmasından sorumlu tutulan Thompson’un gerçek kimliğine ulaşılmasında sosyal medya gönderileri büyük rol oynadı.  Online dünyadan DerpTrolling mahlasını kullanan saldırgan  1 Ocak 2014 günü attığı bir tweet’ten sonra bir başka Twitter kullanıcısı tarafından bilgileri bulunmuştu:
Suçunu kabul eden Thompson 95 bin dolar ödemesi halinde hapis cezasından kurtulacak fakat saldırganın hapis cezasını çekmeyi kabul ettiği öğrenildi. Video oyun servislerine Noel Tatili’nde saldıran Thompson savunmasında ‘herkesin tatilini berabt etmeyi’ ve ‘insanları aileleri ile birlikte zaman geçirmek zorunda bırakmayı’ amaçladığını söyledi.

Siber Bülten abone listesine kaydolmak için formu doldurunuz

 

Hiçbir haberi kaçırmayın!

E-Bültenimiz ile gelişmelerden haberdar olun!

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu