Efsane Hackerlar

Hacker Dünyasının Beyefendisi: Charlie Miller

Tam adı Charles Alfred Miller olan efsane hacker, siber dünyanın “elit” isimleri arasında gösterilen oldukça yetenekli bir bilgisayar korsanı. 2008 yılında katıldığı Pwn2Own yarışmasında yalnızca 2 dakika içerisinde Leopar tabanlı bir MacBook Air’i Safari’de bulduğu bir açıklık sayesinde hacklemeyi başaran Miller, Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı’nın (NSA) yanı sıra Twitter gibi dünyanın saygın kuruluşlarına siber güvenlik danışmanlığı yapmaya devam ediyor.

Security researcher Charlie Miller holds two automobile electronic control module circuit boards while posing in his home-office in Wildwood, Missouri

 

 

 

 

 

 

 

ABD’nin Missouri eyaletinde doğup büyüyen Miller’ın hayat hikâyesi, siber dünyanın diğer efsane hackerlarından çok da farklı sayılmaz. Miller 7 yaşındayken, kanser hastası olan annesini kaybeder ve kısa zaman sonra kız kardeşi evden ayrılır. Polis olan babası ise aynı zamanda birçok işi bir arada götürmektedir ve bu nedenle eve nadiren uğrar. Çocukluğunu tek başına geçirmek zorunda kalan Miller’ı mutlu eden tek şey, evlerindeki 8 bitlik Commodore 64’te oynadığı oyunlardır. 1982 yılında piyasaya sürülen ve tüm zamanların en çok satan kişisel bilgisayarı ünvanına sahip olan Commodore 64’teki oyunlar, bir zaman sonra yerini Atari 400’e bırakır ve Miller günlerini tutkuyla bağlı olduğu sanal oyunları oynayarak geçirir. Liseyi bitirdikten sonra Truman Eyalet Üniversitesi’nin Bilgisayar Bilimi bölümüne kayıt olan Miller, üniversitenin bilgisayarlarını çok yavaş bulduğu için Matematik Bölümü’ne geçer. Aynı zamanda üniversitenin Felsefe Bölümü’nde yan dal yapan Miller akademik hayatına devam eder ve doktorasını Notre Dame Üniversitesi’nin Matematik Bölümü’nde fiber optiklerin denklemleri üzerine yazdığı tezle tamamlar.

EFSANE HACKERLAR DİZİSİNİN DİĞER BÖLÜMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Kariyerine akademisyen olarak devam etmek istemeyen Miller, NSA’de kriptograf olarak çalışmaya başladı. Bilgisayar yetenekleri sayesinde kısa sürede NSA’in siber güvenlik uzmanlarından biri olmayı başaran Miller’in hacking dünyasına adım atması, 2005 yılında komisyoncu bir finans firmasında çalışmaya başlamasıyla oldu. NSA’de yaptığı işi gizli tutmak zorunda olan efsane hackerımız, bu kez bilgisayar dünyasında özgürce hareket etme şansına sahipti ve kısa sürede Linux’un işletim sistemindeki daha önce keşfedilmemiş bir sıfırıncı gün güvenlik açığı buldu ve bu açığın bilgisini ABD hükümetine 50 bin dolara sattı. Miller’in bilgisayar dünyasındaki altın vuruşu ise, 2007 yılında iPhone’u hacklemeyi başararak yaptı. Güvenliğinden neredeyse şüphe edilmeyen iPhone’un hacklenmesi, bilgisayar ve iletişim dünyasında büyük ses getirdi. Miller 6 ay sonra katıldığı Pwn2Own yarışmasında sergilediği performans sayesinde ise dünyanın en etkili 10 bilgisayar korsanı arasında gösterilmeye başladı. Pwn2Own, her yıl düzenlenen ve farklı ülkelerden hackerları bir araya getiren oldukça prestijli bir hacking yarışması. 2008 yılında Kanada’da yapılan yarışmaya katılan Miller, Leopar tabanlı bir MacBook Air’i 2 dakika içerisinde hacklemeyi başardı. İlgi alanı genelde android ürünler ve özelde Apple ürünleri olan Miller, 2009 yılında herhangi bir iPhone’a gönderilen özel bir metin mesajı sayesinde telefonun nasıl ele geçirilebileceğine dair farklı yöntemler geliştirdi. Herhangi bir MacBook’u güç adaptörü vasıtasıyla rahatlıkla ele geçirebilen Miller’ın, Apple’ı tehlikeye sokabilecek birçok iOS uygulaması açıklığını tespit ettiği için kendisine Apple Program Geliştiricisi lisansı verildi.

Son olarak Google’ın Bouncer programında tespit ettiği zararlı bir yazılımı tespit eden ve bu nedenle Samsung, Nokia gibi android üreticilerinin takdirini kazanan Miller, dünyanın en saygın siber güvenlik uzmanlarından biri olarak kabul ediliyor. Siber kabiliyetlerini açıkların tespit edilmesi ve düzeltilmesi için kullanan efsane hacker, 3 yıl önce transfer olduğu Twitter’ın güvenlik danışmanlarından biri olarak çalışmaya ve dünyanın farklı yerlerindeki siber güvenlik konferanslarında deneyimlerini paylaşmaya devam ediyor.

HAFTALIK SİBER BÜLTEN RAPORUNA ABONE OLMAK İÇİN FORMU DOLDURUNUZ

[wysija_form id=”2″]

Hiçbir haberi kaçırmayın!

E-Bültenimiz ile gelişmelerden haberdar olun!

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu