haber

Apple’ın FaceTime uygulamasında kritik hata ortaya çıktı

Apple’ın FaceTime uygulamasında kritik hata ortaya çıktıTeknoloji devi Apple’ın görüntülü görüşme uygulaması FaceTime’da kritik bir hata ortaya çıktı.

Bu hata yüzünden kullanıcıların gelen aramayı cevaplamamasına rağmen aranan kişinin sesinin duyulduğu ortaya çıktı. Bu hata yüzünden aramayı gerçekleştiren kullanıcının, aradığı kişiyi gördüğü de bildirildi.

Teknik hata FaceTime araması alan kullanıcının telefonunu, daha çağrı devam ederken mikrofona çeviriyor. iPhone telefonlarda gelen arama cevaplanmak istenmediği takdirde genellikle güç düğmesine basılarak ya sessize alınıyor ya da çağrı reddediliyor. Hata bu aşamada devreye girerek görüntülü yayın yapmaya başlıyor.

Apple Sözcüsü, hatanın farkında olduklarını ve arızanın düzeltilmesi için bu hafta içerisinde bir yazılım güncellemesi yayımlanacağını açıkladı.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter’ın kurucusu Jack Dorsey, kendi Twitter hesabından, “Apple hatayı düzeltinceye kadar şimdilik FaceTime’ı devre dışı bırakın” paylaşımında bulundu.

FACETİME NASIL DEVRE DIŞI BIRAKILIR?

Apple da yaptığı açıklamada, “Sorunun farkındayız ve gelecek hafta yayınlanacak olan yazılım güncellemesinde bu sorun için bir çözüm yayınlayacağız” dedi.

Apple, FaceTime ile ilgili sorunu çözene kadar bu özelliği devre dışı bırakmak iyi bir yol olabilir.

Bunun için şu adımları takip edebilirsiniz:
1- Cihazınızı açın ve ayarlar kısmına gidin.
2- Arama kısmına FaceTime yazın.
3- Çıkan ekranda FaceTime’ın yanındaki tuşa dokunarak etkisiz hale getirin.

Bu işlemi iPad ve iPhone’larda aynı şekilde işliyor.

Bu arada, Apple, FaceTime ana sunucunu bir süreliğine kapattı.

BU AÇIĞI HACKERLARIN KULLANMASI ZOR

Kaspersky Lab, Apple’ın görüntülü sohbet uygulaması FaceTime’da kullanıcıların dinlenmesine olanak sağlayan bir güvenlik açığının tespit edildiği haberinin ardından bu açığın siber saldırganlar tarafından da kullanılıp kullanılmayacağını araştırdı. Kaspersky Lab Güvenlik Araştırmacısı Victor Chebyshev konuyla ilgili şunları söyledi:

“Medyada yer alan bilgilere bakıldığında, hedef alınacak kişi bir gelen çağrı uyarısı aldığı için saldırganların bu hatadan yararlanıp insanları gizlice izlemesi zor görünüyor. Risk içeren tek durum, hedef alınan kişinin cihazını ‘sessiz’ modda kullandığı anlar olabilir.

Bu durumda bir casus hedef aldığı kişinin özel konuşmalarını muhtemelen gizlice dinleyebilir. Genel olarak, günümüzde yazılımlar çok fazla kod satırından oluşuyor ve bunların hatalardan %100 arındırılmasını sağlamak neredeyse imkansız.”

Hiçbir haberi kaçırmayın!

E-Bültenimiz ile gelişmelerden haberdar olun!

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu