haber

Almanya-Facebook arasında veri gerginliği

Almanya ile Facebook arasında veri gerginliği patlak verdi. Berlin yönetimi, Facebook’un kullanıcıların bilgilerini site haricinde toplayabilmesi için kullanıcıların gönüllü olarak rıza vermeleri gerektiğini açıkladı. Facebook itiraza hazırlanıyor.

lman yetkililer kullanıcıların, Facebook’un bilgi toplama faaliyetlerinden haberdar olmadığı yolundaki kaygılar üzerine, konuyla ilgili bir inceleme yaptı. Facebook’a ait WhatsApp ve Instagram gibi farklı uygulamalar üzerinden ve üçüncü kaynaklardan elde edilen bilgiler bu kapsamda incelendi.

Almanya’nın rekabet denetleme kurumunun kararı ana hatlarıyla şöyle:

  • Facebook hizmetleri veri toplamaya devam edebilir fakat kullanıcılar gönüllü olarak rıza vermedikçe bu bilgileri onların ana Facebook hesabıyla birleştiremez.
  • Üçüncü kaynak internet sitelerinden veri toplamak ve bunları bir Facebook kullanıcısının hesabıyla birleştirmek de aynı şekilde ancak bu kullanıcı şirkete izin verirse mümkün olabilir.

FACEBOOK İTİRAZA HAZIRLANIYOR

Alman makamları Facebook hesabı açılırken, şirketin kullanım koşullarının topluca kabul edildiğine dair kutunun tıklanmasının “böyle yoğun bir veri toplama faaliyeti” için temel oluşturamayacağını da kararına ekledi.

Bu karar, şirketin sadece Almanya’daki faaliyetlerine ilişkin ama diğer ülkelerdeki denetleme kurumlarını da etkilemesi beklenebilir.

Facebook ise Alman denetçilerin kişisel verilerin mahremiyeti konusunda kendi yetki alanına girmeyen bir karar aldığını bu konunun başka bir kurumu ilgilendirdiğini söyleyerek itiraz ediyor.

Kaynak: BBC Türkçe

Siber Bülten abone listesine kaydolmak için formu doldurunuz

Hiçbir haberi kaçırmayın!

E-Bültenimiz ile gelişmelerden haberdar olun!

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu