Düşman ülke topraklarına giren bir komando, hemen kendisine bir internet kafe bulur. Ardından çeşitli yöntemlerle ülkenin önde gelen sosyal medya kanallarına girerek düşmanı, can evinden vuracak mesajlar yayımlamaya başlar veya ülkenin sosyal medya kanallarını etkisiz hale getirir.
Savaşlarda, düşman topraklarına giren ağır silahlı özel birlikler önemini korumasına karşın bu birliklerin artık olmazsa olmazı hacker birlikleri. Bu kişilerin ana hedefi, yazının giriş cümlesinde belirtilenler.
Huffington Post sitesinin haberine göre, Rusya ve İran bu birlikleri etkin bir şekilde kullanıyor. Site, Rusya’nın Kırım’ı işgali sırasında bu birlikleri kullandığını anlatıyor. İran’ın da benzer birlikleri olduğunu ve bunları hem ülkesindeki muhaliflere karşı hem de Suriye’deki savaşta kullanmaktan çekinmediğini belirtiyor.
Peki Silikon Vadisi’ne ev sahipliği yapan ve sosyal medyanın çıkış noktasını oluşturan Amerika’nın ordusu ne durumda? Sitedeki habere göre “hiç iyi durumda değil”. Huffington Post, hacker komandoların hem zafer ihtimalini arttırdığını hem de asker kayıplarını düşürdüğüne dikkat çekti. Özel Kuvvetlerden Yarbay Patrick Duggan, bir yazısında, bu birliklerin savaştaki çevresel faktörleri etkileyebildiğini ve savaş kayıplarını azaltabileceğini vurguladı.
Site, bugüne kadarDr. John Arquilla gibi stratejistlerin desteklediği ve Amerika’nın şimdiye kadar izlediği doktrinin, “network’a karşı network” olduğunu ancak bunun son yıllardaki gelişmeler karşısında güncelliğini yitirdiğini ve artık hacker komandolar gerektiğinin altını çiziyor.
İnternete bağımlılığın sürekli arttığı ve bunun ülkeler arasındaki sınırların anlamını yitirmesine yol açtığı günümüzde bile, ağların yerel etkileri olduğuna dikkat çekilen yazıda, gizli ekiplerin bu networklere sızarak önemli avantaj sağlanabileceği belirtildi.
Internet ve sosyal medya üzerinden düşmanlara karşı operasyon düzenlenmesinin ABD’de ‘Özel Kuvvetler Birliği’nin görev tanımına uyduğunu aktaran Huffington Post, “Hacker komandolar yetiştirerek yüksek teknolojimiz ile ileri düzeydeki askeri kabiliyetlerimiz uygun bir şekilde biraraya getirmiş oluruz.” ifadeleri kullanıldı.
Yazının sonunda ABD Savunma Bakanlığının taktiksel siber kabiliyetlerin geliştirilmesi için yeni adımlar atması konusunda tavsiyede bulunuyor. Ancak bu şekilde Amerikan Özel Kuvvetlerinin İran ve Rusya’daki muadilleriyle rekabet edecek seviyeye gelebileceği vurgulanıyor.