Siber Saldırılar

237 bin kişinin bilgileri, 400 dolara satışa çıktı

Bir yetişkin sitesine üye olan kullanıcıların bilgileri, fidye amacıyla çalındı. Sitenin veri hırsızlığı yaşanmadığını iddia ettiğinde ise siber saldırganlar ispat için çaldıkları bazı verileri açıkladı. İşte detaylar:

Siber saldırganlar yetişkin içeriklerinin bulunduğu bir web sitesinin yönetim fonksiyonlarını ele geçirerek siteye üye olan 237 bin kişinin e-posta, IP ve fiziksel adreslerinin yanı sıra, siteye giriş için kullandıkları parolaları çaldı.

Çaldıkları kişisel bilgileri satmak için Dark Web’e reklam veren saldırganlar, tüm verileri 400 dolara karşılık gelen 0.962 bitcoin karşılığında satmak istediklerini ilan etti. Medyaya da konuşan hackerlar, amaçlarının sitenin zayıf güvenlik önlemleri nedeniyle itibarını düşürerek cezalandırmak olduğunu açıkladı.

İLGİLİ HABER >> DIŞARIYA PANTOLONSUZ ÇIKMAK MI, PAROLANI DEŞİFRE ETMEK Mİ?

Sitenin saldırı iddiasını yalanlaması üzerine bazı kullanıcı bilgileri hackerlarca açıklandı. Üçüncü taraflar bilgilerin doğruluğunu tescilledi. Hacker sitedeki kişisel verileri sızdırmak için SQL injection metodunu kullandığını da açıkladı. Siteyi yöneten şirket ise 2008 yılında fidye yazılım saldırısına maruz kaldıklarını ve fidyeyi ödemeyi reddettiklerini açıkladı. Bu sızıntının da 2008’e ait olabileceğini belirtti.

HAFTALIK SİBER BÜLTEN RAPORUNA ABONE OLMAK İÇİN FORMU DOLDURUNUZ

[wysija_form id=”2″]

Hiçbir haberi kaçırmayın!

E-Bültenimiz ile gelişmelerden haberdar olun!

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Tout hésite ici.Le ciel entre le bleu et le gris, la végétation entre le vert et l’orange ; la rive dessine un trait incertain… et même l’arbre ne pousse pas droit!Belle image!

  2. Sans doute. Mais nos arrière-arrière-grands-parents, au XIXe siècle, avaient-ils vraiment une meilleure dentition ? George Sand dans « La mare au Diable » écrit qu’il était exceptionnel d’avoir encore toutes ses dents à 28 ans dans les campagnes berrichonnes. Bien sûr, il n’y avait plus alors de cristaux abrasifs dans la farine. Mais sous l’Antiquité, les pierres qui servaient à moudre le grain étaient-elles si différentes de celles dont on se servait au Néolithique ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu