Siber Ajanda

Siber Güvenlik Kariyer Zirvesi 19 Nisan’da ODTÜ’de

Dünyada siber güvenlik uzmanına duyulan ihtiyacın her geçen gün arttığı bir dönemde kariyerine bu alanda yön vermek isteyenler için bulunmaz bir etkinlik düzenleniyor.

Siber Güvenlik Kariyer Zirvesi’nde Türkiye’de yetişmiş ve siber güvenlik pazarında küresel çapta etkili olmuş uzmanlar tecrübelerini üniversite öğrencileri ile paylaşıyor.

ODTÜ Enformatik Enstitüsü’nün ev sahipliğinde Ural Akbulut Amfisinde 19 Nisan günü gerçekleşecek etkinliğin konuşmacıları başarılarıyla dikkat çekiyor.

Atilla Özgit: Türkiye’de İnternet denilince akla gelen isimlerin başında yer alan Atilla Özgit akademik kariyerinin yanı sıra girişimcilik tecrübesiyle de kariyerinin başında olan gençlerin düşüncelerinden yararlanacağı bir isim. ODTÜ Bilgisayar Mühendisliğinde lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimlerini tamamlayan Özgit, Türkiye’de domain isimlerinin dağıtılmasından sorumlu olan nic.tr’de yönetici olarak görev yapıyor.

Metin Balcı: Geliştirdiği milli yazılımlarla gündeme gelen Argela’nın AR-GE, Kamu ve Güvenlik çözümlerinden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dr.Ali Metin Balcı 1986’da da Deniz Harp Okulundan mezun olduktan sonra Monterey/CA ABD’de bulunan “Naval Postgraduate School”da bilgisayar mühendisliği alanında yüksek lisans (MS) eğitimini tamamlamıştır. 2000 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nde yine bilgisayar mühendisliği alanında doktora unvanı kazanmıştır. Deniz Kuvvetleri Komutanlığınınmilli sistemler geliştirmeye odaklanan AR-GE faaliytelerinde yaklaşık 20 yıl süreyle hizmet veren Dr. Balcı, görev süresi boyunca başta NATO olmak üzere birçok uluslararası görevde bulunmuştur. halen ARGELA’nın 5G Mükemmelliyet Merkezi çalışmalarını da koordine eden Balcı akademi, kamu ve özel sektör tecrübeleriyle genç dinleyicilere kariyerlerine yön verecek paylaşımlarda bulunacaktır.

Emre Tınaztepe: Dünya çapında kazandığı başarılarla isminden söz ettiren Zemana’nın ortağı ve AR-GE direktörü olarak görev alan Tınaztepe, Türkiye’nin ilk Anti-virüs laboratuvarını kuran ekipte yer almıştır. 2007 yılında Kara Harp Okulu’ndan mezun olduktan sonra meslek hayatına Piyade Teğmen olarak Irak’ta başlayan Tınaztepe, TSK’da görev yaptığı 4 yıllık dönem içerisinde geliştirdiği 14 adet askeri proje Kara Kuvvetleri Komutanlığı Özel Ödülü ile ödüllendirilmiştir. Türkiye’den dünyaya açılan bir ürünün tüm süreçlerinde bulunan Tınaztepe’nin karşılaştığı zorluklar üniversiteli girişimciler için yol gösterici olacaktır.

Süleyman Özarslan: Dünyada sadece birkaç benzeri bulunan bir siber güvenlik ürünü geliştiren Picus Security’nin kurucu ortağı olan Özarslan aynı zamanda ODTÜ Enformasyon Sistemlerinden doktora unvanına sahiptir. ‘Akademide mi yoksa özel sektörde mi kariyer yapmalıyım?’ tereddüdüyle boğuşan üniversiteli gençler aynı zamanda Enformatik Enstitüsü’nde ders veren Süleyman Hoca’ya akıllarındaki tüm soruları sorma fırsatı yakalayacaklar.

Fatih Egbatan: Sınavlardan ödevlerden fırsat bulup da kariyer planı yapmaya başlayıncaTürkiye’de kendimi geliştirip dünya çapında bir siber güvenlik şirketinde çalışmak nasıl olur?’ diye soruyorsanız Fatih Egbatan’ın kariyer serüvenini dinlemenizi öneririz. 2012 yilinda Yildiz Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliğinden mezun olan Egbatan bilgi güvenliği konusunda çalışmalara başladı. Farklı firmalarda 3 yıl boyunca sızma testi uzmanı olarak çalışan Egbatan, şu anda merkezi California’da olan Bugcrowd firmasında çalışmaktadır. Egbatan OSCP, OSCE ve GWAPT sertifikalarına sahiptir.

Programda ayrıca yurtdışındaki siber güvenlik yüksek lisans programlarıyla ilgili tanıtım yapılması planlanıyor.

Yüz kişiyle sınırlı kontenjana sahip olan etkinliğe katılmak için başvuru için önce anketin doldurulması sonra etkinliğe kayıt yapılması gerekiyor.

Anketi doldurunuz: https://tr.surveymonkey.com/r/T9Q8P5X

Siber Güvenlik Kariyer Zirvesine kayıt yaptırınız: https://www.eventbrite.com/e/siber-guvenlik-kariyer-zirvesi-tickets-33001872489

 

 

 

 

Hiçbir haberi kaçırmayın!

E-Bültenimiz ile gelişmelerden haberdar olun!

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu