Sektörel

Teknoloji devleri gözünü 2021’de start-up’lara dikti

Teknoloji devleri 2021'de start-up'lara gözünü diktiPandemi sonrası dönem, bulut güvenliği ve DevOps sektörlerindeki birleşme ve devralmaları büyük ölçüde körükledi.

Geçtiğimiz yıl, 50’den fazla firmanın satın alınmasıyla bu zamana kadar benzeri görülmemiş miktarda faaliyete sahne oldu. Bu, 2021’nin en büyük siber saldırılardan bazılarına sahne olması ile tamamen tutarlılık gösteriyor.  Hemen hemen her durumda, satın alan kuruluşların ya pazarlarındaki konumlarını sağlamlaştırmak ya da yeni pazarlara girmek için start-up’ları satın aldığı gözleniyor. 

BİRLEŞME VE DEVRALMALAR: İKİ UCU KESKİN BIÇAK

Birleşmelere devrimci bir iş anlaşması olarak bakmak da mümkün siber suçlular tarafından kötüye kullanılabilecek çok hassas bir nokta olarak bakmak da… Birleşmeler, bir işletmenin sahip olmadığı hizmetleri başka firmalar yoluyla edinmesini sağlayarak ona büyük ölçüde yardımcı olabilir. Diğer firma, işletmenin mevcut ürünlerini tamamlayan ve genel ürün performansını artıracak yeteneklere de sahip olabilir.

Diğer taraftan birleşmelerin, özellikle iki şirketin bulut altyapılarını birleştirme noktasında güvenliği azalttığı söylenebilir. Güvenlik ekipleri, satın alınan firmanın nüanslarını anlamak suretiyle, güvenliği her iki kuruluşta da birleşik bir şekilde hızlı ve verimli bir şekilde devralmaya ve uygulamaya zorlanıyor. Mühendisler, işlevselliğini henüz tam olarak anlamadan mevcut bir bulut altyapısını devralırsa bu durum birleşme sonrası bilgi boşluğu yaratabilir. 

2021’de karşımıza çıkan satın alma ve birleşmelerden bazılarını şu şekilde sıralamak mümkün: 

CLOUDKNOX’UN MICROSOFT TARAFINDAN ALINMASI

Microsoft geçtiğimiz yıl kelimenin tam anlamıyla bir “satın alma” çılgınlığı yaşadı ve çeşitlendirilmiş temalar altında bir grup şirket satın aldı. Siber güvenlik başlığı altında satın alınan iki şirketten ilki Cloudknox. Söz konusu start-up, ayrıcalıklı erişime tam görünürlük sağlıyor. Çoklu bulut ve hibrit ortamlarda kaynakları, bulut altyapısını ve kimlikleri koruyor. Aşırı ayrıcalıklı cihazları ve kullanıcıları tespit etmek için etkinliğe dayalı yetkilendirme API’lerini kullanıyor.

Cloudknox’un en büyük cazibesi, birden fazla bulut hizmetini kapsaması. Bu özellik, Azure Active Directory’nin bulut kimliğini ve erişim hizmetlerini güçlendirmek için Microsoft tarafından kullanılabilir. Ayrıca, satın almanın Microsoft’u zero trust (sıfır güven) modeline doğru iteceği düşünülüyor. Bu, Azure müşterilerinin yalnızca sürekli olarak doğrulanmış kullanıcıların ve cihazların hassas verilere erişmesine izin verilmesini sağlayacak “en az ayrıcalık” ilkesini zorlamasını sağlayacaktır.

RISKIQ’NUN MİCROSOFT TARAFINDAN ALINMASI

Fidye yazılımı tehdidinin artması üzerine Microsoft, önde gelen tehdit istihbaratı ve saldırı yönetimi firması RiskIQ’yu 500 milyon dolara satın aldı. Bulut tabanlı siber güvenlik platformu, tehditleri analiz etmek, kaynaklarını belirlemek ve saldırıları hızlı bir şekilde etkisiz hale getirmek için makine öğrenimi uygulamalarını kullanarak cihazlar ve ağlardaki güvenlik açıklarını algılıyor. RiskIQ ayrıca internet üzerinden toplanan küresel tehdit istihbaratını ve makine öğrenimini kullanarak analizleri de mümkün kılıyor. 

Microsoft, çoklu bulut ortamlarındaki tehditleri tespit etmeye, bunlara cevap vermeye ve tehditlere karşı korumaya yardımcı olan uçtan uca bulut tabanlı yerel güvenlik sağlama noktasında uzun süredir lider konumda. RiskIQ’nun satın alınması, Microsoft’un güvenlik portföyüne güçlü bir destek oluşturdu. Ayrıca, devasa boyuttaki dijital mülklerini güvenlik saldırılarına karşı korumalarını sağlıyor.

Apple teknoloji ve yetenek avına çıktı: Şirket son 6 yılda 100’den fazla firma satın aldı

MESH7’IN VMWARE TARAFINDAN SATIN ALINMASI

VMware, bulut tabanlı güvenlik kuruluşu Mesh7’ı, hizmet ağı güvenliği üzerinde çalışmak üzere Tanzu birimleriyle entegre etme umuduyla satın aldı. Mesh7, Kubernetes ve Vm’lerde çalışan mikro hizmetleri güvence altına alan bir niş API ağ geçidi geliştirdi. Mesh7, VMware’in Tanzu Hizmet Ağı’nın da dayandığı Envoy adlı popüler bir açık kaynaklı proxy’ye dayanıyor. T

anzu Service Mesh, mikro hizmet trafiğini yönetmek için tasarlanmış olsa da, uygulamaların birbirleriyle iletişim kurması için Kubernetes’in giriş kaynağına entegre edilebilecek güvenli bir API ağ geçidinden hala yoksun. Bundan böyle, VMware uygulamalar arasında daha iyi bir anlayış sağlamak için Tanzu Mesh ile entegre edilebildiği için Mesh7’nin bağlamsal API davranışını kullanabilecek. Bu satın alma, hem Mesh7’nin bağlamsal API davranış çözümü hem de Tanzu Service Mesh’in Envoy üzerine kurulu olması ve böylece sorunsuz entegrasyona olanak sağlaması nedeniyle mükemmel bir eşleşme olarak değerlendiriliyor. Ayrıca, VMware’in API’lere görünürlük ve daha iyi güvenlik getirmesini sağlayacağı düşünülüyor.

HUMIO’NUN CROWDSTRIKE TARAFINDAN SATIN ALINMASI

Bu yılın başlarında, siber güvenlik platformu CrowdStrike, Log Analizi ve gözlemlenebilirlik start-up’ı Humio’yu 352 milyon dolar nakit ve 40 milyon dolar hisse senedi karşılığında satın aldı. Start-up yapılandırılmış, yarı yapılandırılmış ve yapılandırılmamış verileri alma ve analiz etme ve basitleştirilmiş log yönetimini etkinleştirme yeteneğine sahip.

Öte yandan CrowdStrike, işletmeler için uç nokta koruması ve tehdit istihbaratına odaklanan bir siber güvenlik şirketi. Kuruluşların, bir ihlali önleyici olarak engellemeye yönelik çeşitli giriş noktalarından saldırı emarelerini tespit etmelerine yardımcı olmakta. Söz konusu satın alma, CrowdStrike’ın pratik bilgiler ve gerçek zamanlı koruma sağlamak için herhangi bir log veya uygulamadan veri tüketerek algılama ve yanıt verme yeteneklerini artırmasını sağlamakta. 

SCALYR’NIN SENTINELONE TARAFINDAN SATIN ALINMASI

Crowdstrike’ın Humio’yu satın almasıyla aynı şekilde, otonom siber güvenlik şirketi SentinelOne, bulut ölçekli veri analiz platformu Scalyr’ı satın aldı. SentinelOne, yapay zekâ destekli otomatik yanıt yeteneklerine öncülük eden bir firma. Güvenlik tehditlerini izleyerek bir şirket ağına tüm giriş noktalarını koruyor. Öte yandan Scalyr, gerçek zamanlı olarak büyük miktarda makine ve uygulama verisi tüketiyor. Bu veriler birden fazla sistemde makine hızında analiz ediliyor, böylece güvenlik uzmanları tehditleri otonom olarak tespit etmek, bunlara yanıt vermek ve azaltmak için pratik zekaya sahip oluyorlar.

Scalyr’ın SentinelOne tarafından satın alınması, SentinelOne’ın herhangi bir kaynaktan veri almasını ve izlemesini sağlayacak ve erişimini yalnızca uç nokta korumasının ötesine genişletecek. Ayrıca, satın alma Sentinelone’un ürün inovasyonlarını hızlandırırken sürdürülebilir bir büyüme modeli sağlıyor. Scalyr’ın veri analizi ve Sentinelone’un yapay zeka yeteneklerinin birleşimi, yeni bir makine hızı algılama, yanıt verme ve kurumsal ortamdaki saldırıların önlenmesi çağına yol açıyor.

Hiçbir haberi kaçırmayın!

E-Bültenimiz ile gelişmelerden haberdar olun!

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu