Guardians of Peace örgütünün saldırısı sonucunda çalışan bilgilerinden, e-posta yazışmalarına kadar büyük miktarda veriyi hacker’lara kaptıran Sony Pictures, hassas bilgilerine erişim sağlanmaması için hacker’lar gibi DDOS saldırılarına başladı.
Re/code sitesinin verdiği bilgiye göre, Sony Pictures Tokyo ve Singapur’da faaliyet gösteren Amazon Web Services’a bağlı bulut bilişim birimini kullanarak DDOS saldırılarına başladı. Re/code’a konuşan kaynaklar, söz konusu yöntemin birçok medya kuruluşu tarafından korsan film ve müzik dağıtımının önüne geçmek için kullanıldığını belirtti.
Amaç yavaşlatmak
Sony’nin DDOS kullanarak aldığı önlem, firmanın korsan dosyaların belirmeye başladığı ilk zamanlarda MediaDefender firmasıyla geliştirdiği yönteme benzetiliyor. MediaDefedner, Örümcek Adam gibi zamanın ünlü filmlerine ait sayısız sahte dosya üretiyor ve korsan dosya indirmek isteyenler saatlerce boş bir dosyayı indirerek vakit harcıyordu.
Bedava dosya indirmek isteyen kullanıcıları sinirlendirerek sonunda vazgeçmelerini sağlayan yöntem, gelişen torrent sistemiyle zamanla aşılmıştı.
Sony’nin, yüzlerce bilgisayardan oluşan bir birimi tamamen DDOS saldırılarına adadığı ve internete sızan bilgilere erişimi ve indirilmerini yavaşlatmayı amaçladığı beilirtildi.
Kaynak: Al Jazeera
yasal mı şimdi bu? hukuktan anlayan arkadaşlar biraz yorumlayabilir mi?