Sektörel

Beş büyük şirketten sadece biri siber sigorta yaptırıyor

Dünyada sürekli devam eden siber saldırılar, şirketler üzerinde yıkıcı bir etki oluşturuyor ve saldırılara verilen cevapların maliyetini de sürekli yükseltiyor. Sadece 2014 yılında kaydedilen 900 milyon siber saldırı ile birlikte, artık daha fazla şirket risklerini sigorta ve güvenlik sağlayıcılarına devretmeyi ciddi biçimde düşünmeye başladı.

Risk yönetimi stratejilerinin ve sızmalara karşı açıklıklarının farkında olmalarına rağmen, büyük şirketlerin yüzde 20’den azı siber sigorta hizmetlerinden faydalanıyor. ABI Research’e göre küçük ve orta ölçekli şirketler için ise bu oran daha da düşük, yüzde 6 civarında.

İLGİLİ YAZI>> SİBER RİSK SİGORTALARI NASIL ELE ALINMALI?

Büyüme konusundaki en büyük engel ise siber saldırılar konusunda aktüeryal veri eksikliği; ama bu durum da sürekli devam eden siber saldırılarla hızlı şekilde değişiyor. Şu anda sigortacılar, verilere veya sistemlere bir değer biçmeyi oldukça zor buluyor; ya da bir organizasyonun siber risk çevresini inceleyemedikleri için uygun politikaları belirleyemiyor.

Araştırma Direktörü Michela Menting, “Daha fazla bilgi paylaşımı ve olayların etkisinin daha fazla anlaşılması ve bağlantılı uzun vade maliyetleri (olay sonrası analizler gibi) bu engellerin bazılarının kaldırılmasına yardım ediyor. Karşılığında da bu daha iyi politika oranlarını tahrik ediyor ve siber sigorta pazarı, aslında 30 yıldan beri var olmasına rağmen, gittikçe kendine yer ediniyor.” diye konuşuyor.

İLGİLİ HABER >> ABD’Lİ ESKİ BAKAN SİBER SİGORTA İŞİNE GİRDİ

ABI Research, toplam küresel sigorta pazarının bir parçasının, yüzde 36 CAGR’ın hayli dinamik olmasına rağmen, pazarın 2020 yılında 10 milyar doları bulacağını tahmin ediyor.

Bu dinamizmin ana etmeni ise siber ihlallerle ve saldırılarla bağlantılı maliyetlerin yükselmesi, risk yönetimi stratejilerinin giderek riski sigorta sağlayıcılarına devretmeye doğru itmesi.

HAFTALIK SİBER BÜLTEN RAPORUNA ABONE OLMAK İÇİN FORMU DOLDURUNUZ

[wysija_form id=”2″]

Hiçbir haberi kaçırmayın!

E-Bültenimiz ile gelişmelerden haberdar olun!

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu