Sektörel

Gerçek Hackerlar hangi işletim sistemini tercih ediyor?

Siber suçlara karışmış bilgisayar korsanları ve ‘hacktivist’ler olarak sınıflandırabileceğimiz ‘gerçek’ hacker’ları, kabiliyetlerini kazanç elde etmek için ya da protesto amacıyla devlet veya diğer kurumlara karşı kullanan siyah ve gri şapkalı korsanlar olarak tanımlayabiliriz. Güvenlik araştırmacıları veya beyaz şapkalı hacker’ların dahil olmadığı bu grup, dijital izlerini kaybettiren ve aynı zamanda onlara en iyi teknikleri sunan işletim sistemlerini kullanıyor.

En tehlikeli bilgisayar korsanlarının genellikle Linux’u tercih ettiklerine dair yaygın bir inanış olsa da gerçekte durum farklı olabilir. Çünkü pek çok yüksek riskli siber saldırı, bilgisayar korsanlarının MS Windows’un sade görünüşünden faydalanıp saklandıklarını ortaya çıkardı.

Çoğu hacker’ın ‘gerekli ama nefret edilen’ hedefi olan işletim sistemi onlara sadece Windows kaynaklı virüs, truva ve zararlı yazılımla çalışma olanağı sağlıyor. Pek çoğu OS sistemlerinde salt okunur bölme ve sınırlı yerel depolama için yazılabilir alan yaratma imkanı buluyorken bazı paranoyak tiplerse hızlı RAM temizleme ve izini kaybettirmek için kısayol ‘panik’ tuşu ekliyor.

Pek çok siyah şapkalı Windows OS işletim sistemini kullanırken diğerleri de farklı olanaklar sağlayan Linux ürünlerini tercih ediyor: İleri sızma testi sunan Parrot-sec forensic os, NodeZero, Gnack Track, Blackbuntu, Weakerth4n, Cyborg Hawk’a ek olarak Live Hacking OS etik korsanlık için geliştirdiği araçlar; Pentoo güvenlik değerlendirmesi ve Kali Linux çok yönlü sistemiyle bunlara fark katıyor.

Bunların dışında bilgisayar güvenlik araçlarına odaklanan Knoppix STD, türünün en iyi açık kaynak ağ güvenlik uygulamalarına kolay erişim sağlayan Network Security Toolkit (NST), adli bilişim programları ve belgelerini toplayan Deft de bilgisayar korsanlarının tercihleri arasında yer alıyor.

Siber Bülten abone listesine kaydolmak için formu doldurunuz

Hiçbir haberi kaçırmayın!

E-Bültenimiz ile gelişmelerden haberdar olun!

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu