KüreselSektörel

Türk hocanın ortak olduğu Lastline gözünü Global 5000’e dikti

Northeastern Üniversite’sinde görev yapan Engin Kırda’nın da kurucuları arasında bulunduğu Lastline Gelişmiş tehdit tespit ve analizi yapan ürününin osn versiyonunu Global 5000 şirketlerinin beğenisine sundu.

Lastlien Enterprise’ın son sürümü müşteriye tarayıcı tabanlı saldırıları tespit etmek ve ortadan kaldırmak, güvenlik uzmanları için olay araştırmasını hızlandırmak ve olağandışı veya şüpheli ağ etkinliklerine karşı erken uyarı sağlamak gibi bir takım yenilikler sunuyor.

“Bulduğumuz çözümlerin en fazla soruna sebep olan saldırılara hitap etmesini sağlayan bu yenilikleri ortaya çıkarmak için en büyük küresel müşterilerimiz ve ortaklarımızla çok yakından çalıştık “diyor Ürün ve İş Geliştirme Başkan Yardımcısı Brian Laing.

İlgili röportaj >> Engin Kırda: Öğrencilerimin beni geçtiğini görmek tatmin edici

The Spring 2017 Release isimli son sürüm ile ilgi konuşan Laing, şirket son sürümde tanımlanması ve önlenmesi neredeyse imkansız olan son kullanıcıları hedef alan gelişmiş tarayıcı tabanlı tehditleri tespit etmeye odaklanmış.

Bu sürüm ayrıca, tüm kurumların Lastline Global Tehdit İstihbarat Ağı’nda depolanmış ortak bilgiden yararlanma olanağını da arttırıyor.

Şirket, güvenlik analistlerini de unutmamış.

Son sürüm, kötücül yazılımları ve veri ihlallerini hızla anlamaya ve bunlara tepki vermeye çalışırken her saniyenin önem arz ettiği güvenlik analistleri için mevcut olan tehdit istihbarat verisinin deriniliğini de büyük ölçüde genişletmiş.

Buna ek olarak, üretilen çözümler artık bir şirketin herhangi bir veri sızıntısıyla uğraşmadan önce kötü yazılımın algılanmasını hızlandıran ağ sorunları tespitlerini de içeriyor.

Müşterilerin yeni sürüme yanıtının oldukça olumlu olduğunu söyleyen Laing:

“Bu ilave özellikler benzersiz bir görünürlük ve koruma sağlayarak ve güvenlik ekibinin verimliliğini artırarak neticede müşteri şirketlerini günümüzün ileri düzey siber saldırılarına karşı korumuş oluyor,” diye ekliyor.

Yeni sürümde sunduğu diğer önemli özellikler:

-Tarayıcı tabanlı saldırıların hızlı algılanması.

-Paylaşılan global tehdit istihbaratını kullanarak daha hızlı yanıt verme.

-Anormal ağ trafiğinin otomatik olarak algılanması.

Siber Bülten abone listesine kaydolmak için formu doldurun

[wysija_form id=”2″]

Hiçbir haberi kaçırmayın!

E-Bültenimiz ile gelişmelerden haberdar olun!

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu