Siber güvenlik firması SOCRadar, 330 milyon e-posta adresinin platformlarından sızdırıldığı iddiasının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.
Şirketten yapılan açıklamada , USDoD adlı tehdit aktörünün platformlarından herhangi bir veri hırsızlığı yapmadığı belirtilirken söz konusu verilerin kaynağının SOCRadar olmadığı vurgulandı.
SOCRadar tarafından yapılan incelemelerde, saldırganların SOCRadar platformuna kayıtlı yasal bir firmanın hesabını kullanarak erişim sağladığı ve bu hesap aracılığıyla bazı Telegram kanallarının isimlerini topladığı ortaya çıktı.
KAMUYA AÇIK VERİLER SIZINTI GİBİ PAYLAŞILDI
Firmaya göre tehdit aktörü Telegram kanallarından elde ettiği kamuya açık verileri tarayıp manipüle ederek, SOCRadar’dan sızdırılmış izlenimi oluşturdu.
Açıklamada ayrıca manipülasyonların etik dışı olduğu ve doğru bilgi paylaşımını engellediği vurgulandı.
Firma olayın ardından, güvenlik ekibini harekete geçirerek kapsamlı bir inceleme başlattı. İnceleme sonucunda, şirketin iç sistemlerinde herhangi bir güvenlik açığının olmadığı ve müşteri verilerinin güvende olduğu tespit edildi.
SOCRadar, platformunun güvenliğini artırmak ve benzer durumların tekrar yaşanmaması için ek güvenlik önlemleri alacağını açıkladı.