Küresel teknoloji firması Cisco firmasının 2014 yılı güvenlik raporuna göre önümüzdeki 5 yıl için dünyada 1 milyon siber güvenlik uzmanına ihtiyaç olacak. Türkiye için siber güvenlik uzmanı ihtiyacının ise 20.000 civarında olduğu tahmin ediliyor. Yetişmiş insan kaynağı ihtiyacı Türkiye’nin siber güvenlik alanındak en büyük eksiği olarak öne çıkmaktadır.
Diğer sektörlere nispeten siber güvenlik alanında sektöre yetişmiş eleman girme oranı oldukça düşüktür. Türkiye’de bu oran yüzde 1’e kadar inerker, üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olup sektöre dahil olanların oranı %0,7’dir. Ulusal siber güvenlik vizyonunun tamamlanmasının önündeki stratejik engellerden biri olan insan kaynağı problemini aşmaya katkıda bulunmak amacıyla Bilgi Güvenliği Derneği(BGD) tarafından Bilgi Güvenliği AKADEMİSİ(BGA) ve Gazi Üniversitesi(GÜ) işbirliğiyle üniversite öğrencilerine yönelik Siber Güvenlik Yaz Kampı düzenlenecektir.
İLGİLİ HABER >> İNGİLİZ ÜNİVERSİTELERİ HACKER YETİŞTİRMEK İÇİN KOLLARI SIVADI
Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan etkinlik 24-29 Ağustos 2015 tarihleri arasında Gazi Üniversite’sinin Gölbaşı Sosyal Tesislerinde gerçekleşecektir.
Üniversitelerin Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora programlarına kayıtlı öğrencilerinin katılımına açık olan Siber Güvenlik Yaz Kampı’nda öğrencilere bilişim sistemleri güvenliği konusunda verilecek teknik eğitimlerin yanı sıra öğrenciler bilgi güvenliği alanında çalışan akademisyenler, kamu kurumu ve özel sektör yöneticileri ile bir araya gelme fırsatı yakalayacaklardır.
Kamp esnasında eğitim amaçlı düzenlenecek CTF yarışmalarıyla öğrencilerin takım çalışması yeteneklerinin güçlendirilmesi ve kamp sırasında edindikleri bilgilerin pekiştirilmesi de sağlanacaktır.
Yazkamplarına bugüne kadar (4 yılda) toplam 16.000 öğrenci başvuru yapmış; bunlardan sadece 180’i eğitimlere katılmaya hak kazanmıştır.
- 2011 yılındaki katılımcılarının %40’ı
- 2012 yılındaki katılımcılarının %50’si
- 2013 yılındaki katılımcılarının %65’i Bilgi Güvenliği sektöründe çalışmaya başlamıştır.
Katılımcıların önemli bir kısmı ise sektörün farklı kollarında ve kamuda iş imkanı bulmuştur.
Katılımcıların konaklama, yeme-içme ve eğitim giderleri düzenleyiciler tarafından karşılanacaktır. Kamp yerine ulaşım masrafları katılımcılar tarafından karşılanacaktır.
Başvuru, içerik ve diğer sorular için siberkamp.org adresi ziyaret edilebilir.
HAFTALIK SİBER BÜLTEN RAPORUNA ABONE OLMAK İÇİN FORMU DOLDURUNUZ
[wysija_form id=”2″]Siber Güvenlik Kampı İçeriği
- Siber Güvenliğe Giriş
- Siber Savunma Yöntemleri
- Temel Güvenlik Denetimi Eğitimi
- Keşif ve Tarama Araçları
- Zaafiyet Tarama ve Bulma Sistemleri
- Exploit Çeşitleri ve Metasploit Kullanımı
- Web Uygulama Güvenliği
- Son Kullanıcıya Yönelik Saldırı Çeşitleri ve Yöntemleri
- Zararlı Yazılımlar ve Analiz Yöntemleri – APT
- DOS/DDOS Saldırıları ve Korunma Yöntemleri
- Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi
- Siber Dünyada İstihbarat Çalışmaları
- Dijital Adli Analiz
- Mobil Güvenlik
- Sosyal Medya Güvenliği