ABD

Eş cinsel rahiplere siber tuzak!

Eş cinsel rahiplere siber tuzak!ABD’de katolik bir kuruluşun, eş cinsel rahipleri fişlemek için uygulama verileri satın aldığı ortaya çıktı.

Katolik din adamlığına uygunluk kurumunun, eş cinsel rahipleri belirlemek için mobil uygulamalardan izleme verileri satın aldığı ve bu bilgileri  ABD’deki piskoposlara sağladığı bildirildi.

Colorado’da 2019 yılında açılan Catholic Laity and Clergy for Renewal (CLCR) adlı organizasyonun amaçlarından biri rahiplik yaşantısındaki zayıflıkları bulmak.

RAHİPLERİN ZAAFLARINI TESPİT EDİYORLAR

Katolik din adamlığına uygunluk hizmeti veren CLCR, “Kilise öğretilerine sadakatin yenilenmesinin, kiliseye üyeler ve üye olmayanlar arasındaki güvenilirliği artıracağını, böylece kilisenin müjdeyi duyurma ve tanıklık etme görevini yerine getirmesi için yeniden güçleneceğini.” iddia ediyor.

Organizasyonun amaçları arasında, din adamlarının kilise öğretilerine göre yaşamalarına yardımcı olmayı amaçlamak ve rahiplik yaşamındaki zayıflıkları tespit etmek yer alıyor.

Papa Francis ile yapılan bir röportajda Francis, eş cinsel rahiplerin bekâr kalmalarını ya da kiliseden ayrılmalarını öneriyor. CLCR’ninse bu dikteyi uygulamaya çalıştığı görülüyor.

VERİLERİ FLÖRT UYGULAMALARINDAN ALDILAR

İddiaya göreyse söz konusu veriler, Grindr, Scruff, Growlr ve Jack’d gibi eş cinsel erkekler tarafından kullanılan çeşitli tanışma ve ilişki uygulamaların yanı sıra OkCupid gibi daha çeşitli bir kitleye sahip uygulamalardan temin edildi.

İnternet kullanıcılarını izlemek için yeni yöntem: GPU parmak izleri kullanıldı

Söz konusu grubun, bu uygulamaları kullanan rahipleri tespit etmek için reklam alışverişi bilgilerine erişimi olan veri simsarlarından elde edilen konum verilerini kilise konutları ve tesisleriyle çapraz referansla ilişkilendirdiği iddia ediliyor.

Bu sayede hangi rahiplerin hangi yönelime sahip olduğunu belirleyen organizasyon bunları piskoposluğa sunuyor.

Piskoposluğa sunulan kişilerin hangi yaptırımlarla karşılaştığı ise bilinmiyor. 

Katolik Kilisesi, personel denetimi ya da disiplini konusunda gizlilik sağlıyor.

CLCR sözcüsü ise söz konusu iddialara “Yorumumuz yok. Tanrı sizi kutsasın.” açıklamasını yaptı.

Hiçbir haberi kaçırmayın!

E-Bültenimiz ile gelişmelerden haberdar olun!

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu