BitCoin

Blockchain uzmanları yazılım geliştiricilerden daha fazla kazanıyor

Blockchain’e olan ilgi, bu alanda çözüm geliştirebilen yeteneklere yönelik ilginin de artmasına neden oluyor. Sonuç: Son bir yılda yüzde 400’lük yeni ilan artışı ve sektörün en yüksek maaş ortalamaları…

Eğer teknik yetkinliklere sahip, mühendislik, finans ve yazılım geliştirme gibi konularda iyiyseniz Blockchain uzmanlığını meslek olarak seçmenizde neredeyse hiçbir sakınca yok. En azından bazı ülkelerde durum bu şekilde.

San Fransisco merkezli, ABD dışında Kanada, Fransa ve İngiltere’de de müşterileri olan, kurumların teknik personel ihtiyacını karşılamaya odaklanmış insan kaynakları firması Hired’ın CNBC ile paylaştığı veriler, sektörün yetkin uzman ihtiyacının ne kadar yüksek olduğunu gösterir nitelikte.

Hired’ın kendi müşterileri arasında yaptığı “State of Salaries 2018” başlıklı araştırmaya göre, Blockchain uzmanlarına yönelik personel ilanlarındaki artış son derece güçlü bir ivmeye sahip. Bu ivmenin rakamsal karşılığı ise 2017 sonundan bu yana yaklaşık bir yılda yüzde 400’lük artış. Hired CEO’su Mehul Patel, Blockchain için “Bir ton talep var!” yorumunu yaparken bu iddianın arkasını da dolduran bilgiler paylaşıyor. Dikkat çektiği kritik nokta teknoloji sektöründeki büyük devlerin, yani Facebook, Amazon, IBM ve Microsoft gibi şirketlerin Blockchain uzmanı arayışına ağırlık vermesi.

Blockchain mühendisleri yazılım geliştiricilerden fazla kazanıyor

Patel’in, araştırma verileri arasında öne çıkardığı bir başka konu ise maaş farklılıkları. Buna göre, ABD’de bir yazılım mühendisi yılda ortalama 135 bin dolar maaş alıyor. Blockchain mühendisleri içinse bu tutar 150 ila 175 bin dolar arasında değişmekte.

Patel, aradaki farkın sebebini ise yüksek ilgiden çok yetkinlik seviyelerinde görüyor. Yazılım mühendislerinin Blockchain özelinde çok yetersiz olduğuna vurgu yapan Patel, bir Blockchain mühendisinin network, veritabanı tasarımı ve kriptografi bilgisinin olması gerektiğini, bununla birlikte Java, JavaScript, C++, Solidity ve Python gibi çeşitli programlama dillerine hakim olması gerektiğini ifade ediyor.

Kaynak: BCTR

Hiçbir haberi kaçırmayın!

E-Bültenimiz ile gelişmelerden haberdar olun!

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu