Post Tagged with: "kvkk"

Telefon rehberine erişim isteyen o uygulama vardı ya; işte o KVKK’ya karar oldu

Telefon rehberine erişim isteyen o uygulama vardı ya; işte o KVKK’ya karar oldu

26 Kasım 2019 at 12:53 am 0 comments

Yıllar önce girdiğiniz numaranın başkasının telefonunda nasıl kayıtlı olduğunu gösteren bir uygulama vardı; hatırladınız mı? O uygulama ve benzerleri büyüdü, gelişti, iş modeline dönüştü ve gün geldi Resmi Gazete’de yayınlanan bir Kişisel Verileri Koruma Kanunu kararı oldu. Geçen hafta, KVK Kurumu’nun muhtelif yollarla elde edilen veriler üzerinden vatandaşların kimlik veRead More

KVKK: İki yılda bildirimi yapılan veri ihlallerinden 3 milyon kişi etkilendi

KVKK: İki yılda bildirimi yapılan veri ihlallerinden 3 milyon kişi etkilendi

30 Ekim 2019 at 7:52 pm 0 comments

Kişisel Verileri Koruma Kurumu faaliyete başladığı 2017 yılından bu yana kuruma bildirilen veri ihlallerinin 3 milyon kişiyi etkilediğini duyurdu. Kurumdan yapılan açıklamada 2017’den bu yana KVKK’ya toplam 129 veri ihlali bildirimi yapıldığı belirtildi. 24 Mart 2016 tarihinde çıkartılan Kişisel Verilerin Koruması Kanununa göre, veri ihlaline uğramış şirketler 72 saat içerisindeRead More

KVKK’dan, Facebook’a 4 ayda ikici ceza

KVKK’dan, Facebook’a 4 ayda ikici ceza

3 Ekim 2019 at 6:16 pm 0 comments

Kişisel Verileri Koruma Kurulu, sosyal medya devi Facebook’a haziran ayında kestiği cezanın ardından yeni bir ceza daha kesti. Kurul, veri ihlali gerekçesiyle Facebook’a toplam 1 milyon 600 bin lira idari para cezası uygulanmasına karar verdi. Sosyal medya platformunun sistemindeki “başkasının gözünden gör”, “doğum günü kutlayıcı” ve “video yükleyici” özelliklerinde bulunanRead More

Kişisel Verileri Koruma Kurumu kararlarının yarısından fazlasını 2019’da verdi

Kişisel Verileri Koruma Kurumu kararlarının yarısından fazlasını 2019’da verdi

20 Ağustos 2019 at 11:40 am 0 comments

Türkiye iki yıldan daha uzun zaman önce Kişisel Verileri Koruma Kurumu ile tanıştı. Ülkemizdeki  ‘veri mahremiyeti’ kültürünün oluşmasında bir dönüm noktası olarak kabul edilen Kişisel Verilerin Koruma Kanunu ile kurulan kurumun başkanı Faruk Bilir Anadolu Ajansına yaptığı açıklamada kurumun bugüne kadar yaptıklarının özetini sundu. Kişisel verinin, kişiyi doğrudan veya dolaylıRead More

Bu sefer avukat KVKK’dan ceza yedi: 50 bin TL

Bu sefer avukat KVKK’dan ceza yedi: 50 bin TL

23 Temmuz 2019 at 7:34 pm 0 comments

Yürürlüğe girdiği günden bu yana veri mahremiyeti ve bilgi güvenliği ile ilgili kararlara dayanak oluşturan Kişşisel Verileri Koruma Kanunu (KVKK) bu sefer bir avukatın başını yaktı. Aralarında Facebook, Microsoft gibi dev teknoloji firmalarına ceza kesen Kişisel Verileri Koruma Kurumu, verdiği son kararda bir avukata attığı SMS yüzünden 50 bin TLRead More