Makale Etiketleri: "kvkk"

Küçük işletmeler neden Siber Risk Sigortası satın almalı?

Küçük işletmeler neden Siber Risk Sigortası satın almalı?

16 Mart 2019 - 10:59 pm 1 yorum

2017 yılında başta Equifax olmak üzere büyük şirketlerin yaşadığı veri ihlalleri ve siber saldırılar sonucunda yaşadığı finansal ve itibar kayıpları basında sıkça yer aldı. Fakat haber değeri olmadığı için küçük işletmelerin başına gelen siber saldırılar ile ilgili haberlerle hiç karşılaşmıyoruz. Bu sebeple mi bilinmez ama girişimcilerin çok büyük bir kısmı,Devamını Oku

Ya robotunuz kişisel verilerinize sadık kalmazsa?

Ya robotunuz kişisel verilerinize sadık kalmazsa?

8 Mart 2019 - 9:11 am 1 yorum

Teknolojik inovasyon hayatımızı hızlı şekilde değiştirmeye başladı. Özellikle robotik teknolojide yaşanan gelişme yakın bir gelecekte sosyal hayatımızda da hissedilecek. Endüstriyel alanda yoğun şekilde kullanılan robotlar artık hizmet sektörüne de destek sunmaya başladı. Örneğin, humanoid robot üretiminde önemli bir şirket olan Pal Robotics geceleri ürünleri kontrol etmek amacıyla mağazaların içinde gezenDevamını Oku

Kamudaki en büyük siber güvenlik açığı: “Nitelikli insan kaynağı ihtiyacı”

Kamudaki en büyük siber güvenlik açığı: “Nitelikli insan kaynağı ihtiyacı”

7 Mart 2019 - 8:05 am 1 yorum

Kamu Bilişimcileri Derneği ve International Data Corporation (IDC) Türkiye tarafından düzenlenen 3. Kamu Siber Güvenlik Zirvesi’nde sektördeki nitelikli bilgi güvenliği uzmanı açığı ön plana çıktı. Ankara Sheraton Hotel’de gerçekleştirilen zirvede kamuda dijital dönüşüm ve siber güvenlik alanındaki farkındalık konuları ele alındı. Zirvenin açılış sunumunu yapan IDC Türkiye Araştırma Müdürü YeşimDevamını Oku

ING Bankası çalışanı 20 bine yakın kişinin bilgisini sızdırmış

ING Bankası çalışanı 20 bine yakın kişinin bilgisini sızdırmış

3 Mart 2019 - 4:43 pm 0 yorum

Kişisel Verileri Koruma Kurumu’nun (KVKK) uyarısı ile yapılan araştırma sonucunda, ING Bankası’ndan 19 bin 55 kişinin bilgilerinin banka dışına sızdırıldığı ortaya çıktı. Kurum yaptığı yazılı açıklama ile ING Bank’tan yaşanan sızıntıyı kamuoyu ile paylaştı. Açıklamada, Türkiye Bankalar Birliği’nin Risk Merkezi nezdindeki araştırmalar sonucunda, bir ING Bank çalışanının yapmış olduğu sorgularınDevamını Oku

Avrupa Veri Koruma Günü’nde KVKK etkinliği: ‘Avrupa’da Facebook değil GDPR daha fazla konuşuldu’

Avrupa Veri Koruma Günü’nde KVKK etkinliği: ‘Avrupa’da Facebook değil GDPR daha fazla konuşuldu’

7 Şubat 2019 - 8:50 pm 0 yorum

28 Ocak Veri Koruma Günü kapsamında Ankara’daki Kişisel Verileri Koruma Kurumu’nda (KVKK) bir konferans düzenlendi. Konferansa Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün yanısıra çok sayıda bürokrat ve akademisyen katıldı. Konferansın açılış konuşmasını yapan KVKK Başkanı Prof. Dr. Faruk Bilir geçen yıl bilişim hukuku alanında en çok konuşulan konunun kişisel verilerin korunması kanunuDevamını Oku