Makale Etiketleri: "kvkk"

KVKK yönetmeliğinde atama değişikliğine gidildi

KVKK yönetmeliğinde atama değişikliğine gidildi

17 Mayıs 2019 - 11:39 am 0 yorum

Kişisel Verileri Koruma Kurulu Çalışma Usul ve Esaslarına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete‘de yayımlandı. Buna göre, kurulun beş üyesi TBMM tarafından dört üyesi ise Cumhurbaşkanınca seçilecek. Ayrıca ikinci başkanın da bulunmadığı hallerde, başkan tarafından belirlenen bir üye başkana vekalet edecek. Kişisel Verileri Koruma Kurulu Çalışma Usul veDevamını Oku

Microsoft’tan KVKK’ya ihlal bildirimi: 1820 kişi etkilendi

Microsoft’tan KVKK’ya ihlal bildirimi: 1820 kişi etkilendi

13 Mayıs 2019 - 10:00 pm 0 yorum

Microsoft’un bir hizmet sağlayıcısının bünyesinde çalışan çağrı destek yöneticisine ait kimlik bilgilerinin ele geçirilmesinden 1820 kişinin etkilendiği ortaya çıktı. Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) yaptığı yazılı açıklamada, veri sorumlusu sıfatını haiz olan Microsoft’un kuruma gönderdiği yazı ile ihlal bildirimi yaptığını belirtti. Bu yazıda, Microsoft’un bir hizmet sağlayıcısının bünyesinde çalışan çağrıDevamını Oku

KVKK, veri ihlali yüzünden kuruluşlara 5 milyon lira ceza kesti

KVKK, veri ihlali yüzünden kuruluşlara 5 milyon lira ceza kesti

9 Mayıs 2019 - 3:42 pm 0 yorum

Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) Başkanı Faruk Bilir, kişisel verilerin ihlali nedeniyle bu zamana kadar kuruluşlara yaklaşık 5 milyon TL ceza kesildiğini açıkladı. TRT Haber‘e konuşan Bilir, kişisel verileri işleyen, aralarında şirketlerin de bulunduğu Veri Sorumluları Sicil Bilgi Sistemi’nin (VERBİS) faaliyete geçtiğini belirtti. Bilir, Veri Sorumluları Sicil Bilgi Sistemi’ne şuDevamını Oku

Türkler para karşılığında özel verisini paylaşmaya hazırmış!

Türkler para karşılığında özel verisini paylaşmaya hazırmış!

28 Mart 2019 - 5:24 pm 0 yorum

Kaspersky Lab’ın düzenlediği bir araştırmaya göre, her iki Türk’ten biri, özel verisini para karşılığında tanımadığı birine satabileceğini söyledi. Yüzde 24’ü ise, ödül karşılığında gizliliğinden vazgeçebileceğini belirtti. Türkiye’de kullanıcıların yarısından fazlası (%55) modern dijital dünyada tamamen gizli kalmanın imkansız olduğuna inanıyor. Hatta birçok kullanıcı verilerini ve çevrim içi kimliklerini korumak yerineDevamını Oku

Küçük işletmeler neden Siber Risk Sigortası satın almalı?

Küçük işletmeler neden Siber Risk Sigortası satın almalı?

16 Mart 2019 - 10:59 pm 1 yorum

2017 yılında başta Equifax olmak üzere büyük şirketlerin yaşadığı veri ihlalleri ve siber saldırılar sonucunda yaşadığı finansal ve itibar kayıpları basında sıkça yer aldı. Fakat haber değeri olmadığı için küçük işletmelerin başına gelen siber saldırılar ile ilgili haberlerle hiç karşılaşmıyoruz. Bu sebeple mi bilinmez ama girişimcilerin çok büyük bir kısmı,Devamını Oku