Post Tagged with: "kvkk"

KVKK’dan yeni kararlar: “Patronum Whatsapp yazışmalarımı elde ederse ne yapacağım?”

KVKK’dan yeni kararlar: “Patronum Whatsapp yazışmalarımı elde ederse ne yapacağım?”

5 Nisan 2020 at 5:54 pm 0 comments

Kişisel Verileri Koruma Kurulu 2 Nisan Perşembe günü yeni yayınladığı karar özetlerini kamuoyu ile paylaştı. 11 karar özeti içerisinde tüketicilere rızası dışında SMS göndermeden, veri sorumlusunun kişisel verileri reklam amaçlı sosyal medyada paylaşmasına kadar bir çok şikayet karara bağlandı. Kurulun kararlarını inceleyerek her birinden sizler için kişisel verilerinizi daha sıkıRead More

KVKK açıkladı: Üç şirkette veri ihlali yaşandı,binlerce kişinin verisi tehdit altında

KVKK açıkladı: Üç şirkette veri ihlali yaşandı,binlerce kişinin verisi tehdit altında

11 Mart 2020 at 5:24 pm 0 comments

Kişisel Verileri Koruma Kurumu 9 Mart Pazartesi tarihli açıklamasında Türkiye’de faaliyet gösteren üç şirketin siber saldırı ve veri ihlali sonucunda elindeki kişisel verilerin yetkisiz kişilerin eline geçmiş olduğu açıkladı. Açıklamada Doğa Sigorta AŞ, Türk Ekonomi Bankası AŞ ve Gratis İç ve Dış Tic. AŞ’nin mağdur olduğu veri ihlallerinde 12 bineRead More

KYK’da kalan öğrencilere internet için ‘takip uygulaması’ talebi

KYK’da kalan öğrencilere internet için ‘takip uygulaması’ talebi

11 Mart 2020 at 4:34 pm 0 comments

Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlarda internet erişimi problemi bir süredir çeşitli mecralarda gündeme geliyordu. Bazı sitelerin ve mesajlaşma uygulamalarının engellenmesi öğrencilerin tepkisini çekerken, KPSS gibi sınavlara online eğitimler üzerinden hazırlanan adaylar da çalışmalarına devam edemediklerinden şikayet ediyor. Geçtiğimiz günlerde Karar gazetesinden yayınlanan habere göre ise, öğrenciler sadece internet erişimi değilRead More

KVKK hakkında kulaktan kulağa yayılan 5 şehir efsanesi

KVKK hakkında kulaktan kulağa yayılan 5 şehir efsanesi

3 Mart 2020 at 8:17 am 0 comments

Kişisel Verileri Koruma Kanunu kurumların ve bireylerin hayatında her geçen gün daha geniş bir yer kaplarken, kanun, uygulamalar ve cezalar hakkında doğru bilinen yanlışlar da ortaya çıkmaya başladı. Kişisel verilerin korunması için ciddi önlemlerin alınması ve gerekli sorumlulukların yerine getirilmesi gerekiyor. Şirketler, almadıkları önlemler ve yerine getirmedikleri sorumluluklar neticesinde veriRead More

Rekabet Kurumunun Google’a kestiği rekor ceza KVKK cezasının 100 katı

Rekabet Kurumunun Google’a kestiği rekor ceza KVKK cezasının 100 katı

18 Şubat 2020 at 10:38 am 0 comments

Rekabet Kurumu ile Google arasında uzun süredir devam eden görüşmeler sonucunda, Kurum Google’a online yapılacak alışverişlerde piyasadaki hâkimiyetini kullanarak diğer firmaların ‘faaliyetlerini zorlaştırmak ve pazardaki rekabeti bozmak’ suçlamalarıyla 98 milyon 354 bin lira para cezası verdi. Bu rakam bu zamana kadar Türkiye’nin vermiş olduğu en yüksek ceza olarak değerlendiriliyor. KişiselRead More