Post Tagged with: "kvkk"

Otellerde kimlik fotokopisini vermek zorunda değilsiniz

Otellerde kimlik fotokopisini vermek zorunda değilsiniz

13 Ocak 2020 at 2:27 pm 0 comments

Türkiye’de bir otele giriş yaptığınızda kimse size sormadan cebinizden kimliğinizi çıkartıp resepsiyondaki görevliye veriyorsanız mutlaka bu haberi okuyun. Çünkü aslında böyle bir şey yapmak zorunda değilsiniz. Oteller yasa gereği tüm misafirlerinin kimlik bilgilerini alıp bulunduğu bölgeye göre jandarmaya ya da polise bildirmek zorunda.  Böylece otelde konaklayan misafirler kolluk kuvvetleri tarafındanRead More

n11.com’da yüzlerce müşterinin verisi çalındı

n11.com’da yüzlerce müşterinin verisi çalındı

31 Aralık 2019 at 5:34 pm 0 comments

Türkiye, 2020’ye veri hırsızlığı skandallarıyla giriyor. Geçtiğimiz haftalarda 400 binden daha fazla kredi kartının çalındığı haberi ile ilgili sorulara henüz net bir yanıt bulunamamışken, Kişisel Verileri Koruma Kurumunun yayınladığı bir duyuru sık kullanılan bir e-ticaret sitesinin müşteri hesaplarının ele geçirildiğini açıkladı. n11.com’un sahibi olan Doğuş Planet Elektronik Ticaret ve BilişimRead More

Yanlış girişler nedeniyle VERBİS’e kayıt için süre ikinci kez uzatıldı

Yanlış girişler nedeniyle VERBİS’e kayıt için süre ikinci kez uzatıldı

28 Aralık 2019 at 2:01 pm 0 comments

Kişisel Verileri Koruma Kurumu yayınladığı 2019/387  sayılı kurul kararı özeti ile veri işlemeye başlamadan önce Veri Sorumluları Siciline kaydolmak zorunluluğu bulunan kişisel verileri işleyen gerçek ve tüzel kişilerin sicile kayıt ve bildirim yükümlülüğünü yerine getirmeleri için verilen süreyi bir kez daha uzattı. Yıllık çalışan sayısı 50’den fazla veya yıllık maliRead More

Ömer Altundal’a cevaben: “KVKK verileri değil, bireyleri korumayı hedefliyor”

Ömer Altundal’a cevaben: “KVKK verileri değil, bireyleri korumayı hedefliyor”

18 Aralık 2019 at 7:12 am 1 comment

Kişisel Verilerin Korunması Kanununun (KVKK) yürürlüğe girmesinin üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen, KVKK uyum süreçlerinin kimlerce daha iyi yürütüleceği bugünün en sıcak tartışmalarından biri. Bu konuya ilişkin olarak Ömer Altundal’ın 19 Kasım 2019 tarihinde “KVKK her kurumda süreci kimin yönettiğine göre şekil alıyor” başlıklı yazısına cevaben birkaç hususa değinmek istiyorum.Read More

Telefon rehberine erişim isteyen o uygulama vardı ya; işte o KVKK’ya karar oldu

Telefon rehberine erişim isteyen o uygulama vardı ya; işte o KVKK’ya karar oldu

26 Kasım 2019 at 12:53 am 0 comments

Yıllar önce girdiğiniz numaranın başkasının telefonunda nasıl kayıtlı olduğunu gösteren bir uygulama vardı; hatırladınız mı? O uygulama ve benzerleri büyüdü, gelişti, iş modeline dönüştü ve gün geldi Resmi Gazete’de yayınlanan bir Kişisel Verileri Koruma Kanunu kararı oldu. Geçen hafta, KVK Kurumu’nun muhtelif yollarla elde edilen veriler üzerinden vatandaşların kimlik veRead More