Makale Etiketleri: "kvkk"

ÖZEL RÖPORTAJ: Türkiye’nin en büyük veri hırsızlığını Siber Bülten’e anlattı

ÖZEL RÖPORTAJ: Türkiye’nin en büyük veri hırsızlığını Siber Bülten’e anlattı

1 Temmuz 2019 - 4:52 pm 0 yorum

Türkiye, üç kafadarın bir GSM şirketinin kurumsal şifresini ele geçirerek 50 milyon vatandaşın kimlik bilgilerini ele geçirdiğinin ortaya çıkması ile sarsılmıştı. Türkiye tarihinin en büyük veri hırsızlığını ilk olarak ortaya çıkaran ve kolluk kuvvetleri ile şirketi uyaran İnvictus’un Yönetici Ortağı Koryak Uzan, Siber Bülten’e yaptığı özel açıklamada, bu veri hırsızlığınıDevamını Oku

Facebook, KVKK cezasını ödedi ancak itiraz da edecek

Facebook, KVKK cezasını ödedi ancak itiraz da edecek

1 Haziran 2019 - 3:31 pm 0 yorum

Facebook, Kişisel Verileri Koruma Kurumu’nun (KVKK) kestiği 1.6 milyon liralık cezayı ödediğini ancak itiraz da edeceğini açıkladı. Facebook yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi: “Facebook, KVKK’nın kararında ulaştığı sonuçlara katılmamaktadır ve halihazırda bu karara itiraz etmektedir. İtiraz süreci ve idari para cezasının ödenmesi süreci eş zamanlı ilerleyen süreçler olduğundan, Facebook KVKKDevamını Oku

KVKK yönetmeliğinde atama değişikliğine gidildi

KVKK yönetmeliğinde atama değişikliğine gidildi

17 Mayıs 2019 - 11:39 am 0 yorum

Kişisel Verileri Koruma Kurulu Çalışma Usul ve Esaslarına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete‘de yayımlandı. Buna göre, kurulun beş üyesi TBMM tarafından dört üyesi ise Cumhurbaşkanınca seçilecek. Ayrıca ikinci başkanın da bulunmadığı hallerde, başkan tarafından belirlenen bir üye başkana vekalet edecek. Kişisel Verileri Koruma Kurulu Çalışma Usul veDevamını Oku

Microsoft’tan KVKK’ya ihlal bildirimi: 1820 kişi etkilendi

Microsoft’tan KVKK’ya ihlal bildirimi: 1820 kişi etkilendi

13 Mayıs 2019 - 10:00 pm 0 yorum

Microsoft’un bir hizmet sağlayıcısının bünyesinde çalışan çağrı destek yöneticisine ait kimlik bilgilerinin ele geçirilmesinden 1820 kişinin etkilendiği ortaya çıktı. Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) yaptığı yazılı açıklamada, veri sorumlusu sıfatını haiz olan Microsoft’un kuruma gönderdiği yazı ile ihlal bildirimi yaptığını belirtti. Bu yazıda, Microsoft’un bir hizmet sağlayıcısının bünyesinde çalışan çağrıDevamını Oku

KVKK, veri ihlali yüzünden kuruluşlara 5 milyon lira ceza kesti

KVKK, veri ihlali yüzünden kuruluşlara 5 milyon lira ceza kesti

9 Mayıs 2019 - 3:42 pm 0 yorum

Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) Başkanı Faruk Bilir, kişisel verilerin ihlali nedeniyle bu zamana kadar kuruluşlara yaklaşık 5 milyon TL ceza kesildiğini açıkladı. TRT Haber‘e konuşan Bilir, kişisel verileri işleyen, aralarında şirketlerin de bulunduğu Veri Sorumluları Sicil Bilgi Sistemi’nin (VERBİS) faaliyete geçtiğini belirtti. Bilir, Veri Sorumluları Sicil Bilgi Sistemi’ne şuDevamını Oku