Post Tagged with: "kvkk"

Depremzede çocukların fotoğraf ve videolarını paylaşmak: Kamu menfaati yoksa gizlilik ihlali mi?

Depremzede çocukların fotoğraf ve videolarını paylaşmak: Kamu menfaati yoksa gizlilik ihlali mi?

12 Kasım 2020 at 10:52 pm 0 comments

30 Ekim 2020 tarihinde, Kandilli verilerine göre Ege Denizi açıklarında 6,9 şiddetinde meydana gelen depremde 115 kişi hayatını kaybetti. Depremden günler sonra küçük yaştaki çocukların kurtarılmasına yönelik haberler gerek basında gerekse sosyal medyada büyük bir heyecanla karşılandı. Bir yandan ölü ve yaralı sayısının arttığı, bir yandan da küçük çocukların kurtarılmasıylaRead More

‘Sosyal Medya Yasası’ yürürlüğe girdi, hayatımızda neler değişecek?  

‘Sosyal Medya Yasası’ yürürlüğe girdi, hayatımızda neler değişecek?  

1 Ekim 2020 at 3:12 am 0 comments

Kamuoyunda ‘Sosyal Medya Yasası’ olarak bilinen ve sosyal medya şirketleri başta olmak üzere teknoloji şirketlerine bir dizi yaptırım ve düzenleme getiren yasanın birçok maddesi bugün itibariyle yürürlüğe giriyor. Temmuz ayında TBMM Genel Kurulunda kabul edilen düzenleme günlük erişimi 1 milyondan fazla olan Facebook, Twitter, Instagram, YouTube, Tiktok gibi yurt dışıRead More

Son kayıt tarihi yaklaşan VERBİS neyi değiştirecek?

Son kayıt tarihi yaklaşan VERBİS neyi değiştirecek?

22 Eylül 2020 at 11:00 am 0 comments

Türkiye’de kişisel verileri işleyen tüm şirketleri ilgilendiren VERBİS nedir? VERBİS’e nasıl kayıt yapılır? Son kayıt tarihi ne zaman? VERBİS’e kayıt tarihleri neden sürekli erteleniyor?  Kişisel Verileri Koruma Kurulu (Kurul) tarafından 2018 yılından bu yana zorunlu hale getirilen VERBİS, kişisel verileri işleyen gerçek ve tüzel kişilerin, veri işlemeye başlamadan önce kaydolmalarıRead More

Avukatların KVKK sınavı devam ediyor: KVKK yükümlülükleri göz ardı edilemez

Avukatların KVKK sınavı devam ediyor: KVKK yükümlülükleri göz ardı edilemez

15 Ağustos 2020 at 12:03 pm 0 comments

Kişisel verilerin güvenliği ile yasal düzenlemelerin etkilediği kesimlerin başında işi itibariyle kişisel verileri toplayan, saklayan ve işleyen meslek grupları geliyor. Avukatlar da meslekleri gereği farklı şekillerde kişisel veriler ile temas içinde bulunan gruplar arasında yer alıyor. Hatta kişisel verilerin avukatlık mesleğinin bir parçası haline geldiğini söylemek abartılı olmaz. Dolayısıyla, kişisel verilerinRead More

‘Unutulma Hakkı’ isteyen vatandaş KVKK’ya başvurabilecek

‘Unutulma Hakkı’ isteyen vatandaş KVKK’ya başvurabilecek

19 Temmuz 2020 at 11:58 pm 0 comments

Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) arama motorlarında kişilerin ad ve soyadlarıyla aranması sonrasında çıkan sonuçların indekslenmeyecek şekilde teknik düzenleme yapılmasıyla ilgili kararını duyurdu. Kurum’un kararına göre, arama sonuçlarından isim ve soyadının çıkartılmasını isteyen vatandaşlar önce arama motorunun sahibi olan şirkete başvuruda bulunacak. Bireyin talebinin cevapsız kalması veya olumsuz olması durumundaRead More