LostarŞirket Haberleri

Sektörün yetişmiş eleman ihtiyacını Lostar karşılayacak

Dünyada ve Türkiye’de artan siber güvenlik uzman açığı sektörün önündeki önemli problemlerden birini oluştururken, akademi ve özel sektörü bir araya getiren projeler geleceğe yönelik umutları artırıyor.

Lostar ve Bilgi Üniversitesi işbirliği ile hazırlanan Bilgi Güvenliği Teknolojisi Ön Lisans Programı teorik bilgi ile sektör tecrübesini aynı çatı altında buluşturarak sektörün ihtiyacı olan iş gücünü yetiştirmeyi amaçlıyor.

İlgili yazı >> Siber güvenlik stajyer programı

Bilgi Üniversitesi ve ISACA İstanbul Derneği işbirliğiyle geliştirilen program, bilgi güvenliği eğitimleri ve yetişmiş eleman istihdamında çözüm sağlayacak, siber güvenlikte kariyer yapmak isteyen öğrenciler ile yetişmiş eleman ihtiyacını gidermek isteyen şirketleri bir araya getirecek kapsamlı bir proje niteliğinde.

İlgili haber >> Siber güvenlik alanında istihdam sıkıntısı büyüyor

Elini taşın altına koyarak böyle bir programın hazırlanmasında öncü olan Türkiye’nin önde gelen siber güvenlik şirketlerinden Lostar’ın CEO’su Murat Lostar, Siber Bülten’e verdiği röportajda, bilgi güvenliği sektöründe tüm dünyada gittikçe büyüyen bir yetişmiş eleman bulma probleminin bu projenin ana motivasyon kaynağı olduğunu söyledi.

Lostar’a göre, siber güvenlik alanındaki şirketlerin eleman ihtiyacı sürekli artıyor fakat, yetişmiş iş gücü bulmak ciddi bir sorun olarak kalmaya devam ediyor. “Biz de Bilgi Üniversitesi’yle 2015 yılında bir çalışma yaptık ve iki yıllık bir ön lisans programı yarattık, Bilgi Güvenliği Teknolojisi Ön lisans Programı,” diyor Lostar.

‘Bilgi Güvenliği Teknolojisi Önlisans Programı’

Öğrenci alınımına 2016 Eylül ayında başlayan programın eğitim süresi iki yıl ve şu an 50 öğrencisi var. Bilgi Üniversitesi Kozyatağı Kampüsünde gerçekleşen program ilk mezunlarını 2018 yılında verecek.

Program, standart ön lisans programlarından farklı olarak daha fazla staj yapma fırsatı sunuyor.

“Bu ön lisans programında bir takım önemli değişiklikler yaptık hatta YÖK’ü ikna etmek için baya bir uğraşıp başardık. Normal şartlar altında iki yıllık ön lisans programlarında okul süresinde staj ya hiç olmaz ya da son dönem olur. Biz bunu iki döneme çıkarmayı başardık,” diye aktarıyor Lostar.

İlgili haber >> Güvenlik yöneticilerinin maaşı rekora koşuyor

Program dahilinde, eğitimin ikinci yılı boyunca öğrencilerin staj yapma zorunluluğu olacak. İlk dönem haftada iki güne karşılık gelen staj süresi, ikinci dönem haftada üç gün olacak.

Lostar’a göre bunun amacı öğrenciler mezun olduğunda iş dünyasını da çok iyi öğrenmiş bir şekilde sektörde çalışmaya hazır hale gelmelerini sağlamak.

“Programın ikinci önemli özelliği ise çok sık yapılacak, güvenliğin iş gücü kas gücü anlamında ihtiyaç duyulan kısımlarının dahil edilmiş olması”, diyen Lostar, ekliyor:

“Eğitim programı içerisinde çok dikkatli olduk. Kesinlikle bir mühendisin kırk yılın başında yapacağı işleri bu eğitim programının içine dahil etmedik. Gerçekten piyasanın ihtiyaç duyduğu bir program hazırladık.”

Programda Lostar’ın payı büyük

Eğitim programı kapsamında Lostar müfredat, program tasarımı ve yarı zamanlı eğitmen desteği konularında etkin durumda.

Programın ana felsefesi CEO Murat Lostar ve Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Doçent Doktor Leyla Keser ile Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tayfun Acarer tarafından oluşturulmuş.

Lostar’ın en büyük katkısı staj süreci ve mezuniyet sonrasında öğrencilerin doğru kurum ve kuruluşlarla çalışmasını sağlayan aracı şirket konumunda olması.

Şirket bunu program kapsamında staj için oluşturulan lostar.com.tr/stajyer sayfası üzerinden yapıyor olacak.

Sayfa üzerinden stajyer arayan kurumlar bu web sayfasını ziyaret edip, gerekli formları dolduruyorlar.

“Bahsettiğimiz iş gücü açığıyla bu program birleştiğinde aslında çok önemli bir fırsat çıkıyor karşımıza,” diyen Lostar diyor ve ekliyor:

“Lostar burada bu işten para kazanmayı hedefleniyor. Amaç piyasaya iş gücü sağlamak, yani bedel karşılığı yapmıyoruz.”

CEO’ya göre bir çok şirket şimdiden stajyer talebinde bulunmaya başlamış bile.

“Bireysel olarak konuştuğum şirketler ben üç stajyer istiyorum, ben dört stajyer istiyorum demeye başladılar bile. Ama bunların hepsini yapısal bir şeklide lostar.com.tr/stajyer  sayfası üzerinden devam ediyor olacak, ” diyor Lostar.

Şirket, program kapsamında stajyer isteyen kurumlarla protokol imzalayacak.

İmzalanan protokol çerçevesinde şirketlere eleman veya stajyer bulma desteğinin dışında, yeni çıkan güvenlik açıklarından öncelikli haberdar etmek gibi ücretsiz destekler de sağlayacak.

Siber Bülten abone listesine kaydolmak için formu doldurunuz

[wysija_form id=”2″]

 

Hiçbir haberi kaçırmayın!

E-Bültenimiz ile gelişmelerden haberdar olun!

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu