Siber Güvenlik

Siber sigorta pazarı 2020’ye kadar ikiye katlayacak

Alman reasürans devi Munich Re’ye göre, siber sigorta pazarı 2020’ye kadar iki katına çıkarak 8 milyar doların üstüne fırlayacak.

Her şeyin hızla dijitalleştiği iş dünyasında siber saldırılar şirketleri en fazla zora sokan tehditlerin başında geliyor. Geri püskürtülemeyen siber saldırılar şirketleri altından kalkamayacakları zararlarla baş başa bırakabiliyor. Bu durumda kuruluşların siber güvenliğe olabildiğince yatırım yapmanın dışında yapabilecekleri bir şey daha var: Siber sigorta.

Alman reasürans devi Munich Re, siber tehditlere karşı yapılan sigortaların 2020’ye kadar iki katına çıkarak 8 milyar doların üstüne çıkacağını açıkladı. Monako’da geçtiğimiz hafta düzenlenen bir konferansta konuşan Munich Re yönetim kurulu üyesi Torsten Jeworrek, siber risklerin ağ tabanlı ekonomiye yönelik en büyük tehditlerden biri olduğunu söyledi.

ŞİRKETLERİN SİBER SİGORTAYA AYIRDIKLARI MİKTAR İKİYE KATLANACAK

Munich Re’nin tahminlerine göre, şirketler 2017’de 3-4 milyar dolar olan siber sigortalara ayırdıkları bütçelerini 2020’ye kadar ikiye katlayarak 8-9 milyar dolara çıkarabilir.

İLGİLİ HABER>> Siber sigorta yaptırmada İngiliz şirketler dünya lideri

Açıklamada ayrıca şu ifadeler yer aldı: “Dijital ekonomi üretkenliğini artırırken özellikle ağa bağlanmış cihazların ve ekipmanların artması, veri hırsızlığı gibi komplike riskler ile birbirine ağla bağlı makineler arasındaki etkileşimdeki aksamaları hatta tüm üretim hattı ve tedarik zincirindeki hataları artırıyor. Munich Re, dünya genelinde ağa bağlı cihazların sayısının 2030’a kadar 27 milyardan 125 milyara çıkacağını öngörüyor.”

Açıklamada büyük ölçekli siber saldırılan ekonomik maliyetinin doğal felaketlerin yol açtığı kayıpları aştığı belirtildi. WannaCry ve NotPetya gibi zararlı yazılımların yol açtığı ekonomik anlamda bugüne kadarki en zarar verici saldırılar, 2017 yılında dünya üzerinde yüzbinlerce bilgisayara zarar vermişti.

Sabit disk sürücüsü üzerinde veri şifreleyen zararlı yazılım, sisteme yeniden giriş yapabilmeleri için kullanıcılardan fidye istiyor. Munich Re, daha fazla makine ve cihazın birbirine bağlanması ile bu eğilimin artacağı konusunda uyarıyor.

Siber Bülten abone listesine kaydolmak için formu doldurunuz

Hiçbir haberi kaçırmayın!

E-Bültenimiz ile gelişmelerden haberdar olun!

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu