Uluslararası İlişkiler

Berşeba: İsrail’in ‘siber başkenti’

İsrail siber başkentini Berşeba’da kuruyor

İsrail’in Lübnan’ın güneyini kontrol eden Hizbullah saldırılarından korunmak için stratejik üslerini daha güvenli olan güneye kaydırma stratejisi çerçevesinde Mısır sınırına yakın Beerşeba’da bir ‘siber başkent’ kurulacağı açıklandı.

bersheba

İsrail ordusunun Teleprocessing birimi olan C4i ile istihbarat birimlerinin Beerşeba’ya taşınacağını söyleyen İsrail Savunma Bakanı, bu kararla özel sektörün de şehre yöneleceğini belirtti.

Necef çölünün ortasında bulunan bu yerleşim yeri askeri ve stratejik açıdan büyük önem arz ederken, toplam nüfusunun (500 bin civarı) fazla olmaması da bu tür yatırımlara olanak sağlıyor. Coğrafi olarak İsrail’in merkezi kabul edilebilecek bir lokasyona sahip Beerşeba, hem Mısır’a hem de Ürdün’e olan yakınlığı nedeniyle izleme/gözetleme faaliyetlerinin daha kolay yapılacağı bir konumda. Beş yıllık plan çerçevesinde 2 milyar dolara yakın bir yatırım yapılması bekleniyor.

Siber Bülten abone listesine kaydolmak için formu doldurun

Hiçbir haberi kaçırmayın!

E-Bültenimiz ile gelişmelerden haberdar olun!

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu